2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Rekord bevétellel debütált a Potter-film Amerikában

Rekord bevétellel debütált a Potter-film Amerikában

Rekord bevétellel debütált a Potter-film AmerikábanRekordnak számító 22,2 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) bevétellel kezdődött meg a Harry Potter és a félvér herceg című film vetítése az észak-amerikai mozikban. A The Variety című mozis szaklap jelentése szerint a J. K. Rowling regényei nyomán született filmsorozat hatodik epizódja 3003 vetítőben mutatkozott be szerdán éjfélkor, és a késői előadásra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. Az előző éjféli bemutatórekordot A sötét lovag című Batman-film tartotta 18 milliós jegyeladással, azt megelőzően a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja ért el 17 milliós bevételt.

Júniusban a Transformers második része, A bukottak bosszúja éjféli premierjére 16 millió dollárért adtak el jegyet, s a produkció csak az észak-amerikai mozikban öt nap alatt behozta 200 milliós költségvetését.

A Harry Potter és a félvér herceg jövő csütörtöktől, július 23-tól látható a magyar mozikban, de a fővárosban több multiplex már 22-én, szerdán 0.01-kor is vetíti.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek