2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Regényes történelem I. Károlytól II. Rákóczi Ferencig

Eddig hét könyvet írt Csikász Lajos a magyar múlt három nagy fejezetéről: az Anjoukról, a török időkről és a Rákócziakról, de még lesz folytatás. A szerzővel október 20-án, pénteken, a Tompa Mihály Könyvtárban találkozhatnak a történelmi regények kedvelői.

Az 1300-as évek elejétől az 1600-as évek végéig, sőt, majd azon is túl terjedő négy évszázad bővelkedik izgalmas eseményekben. Csikász Lajos az elmúlt öt évben végigszáguldott ezeken az évszázadokon, és útján olvasók ezrei csatlakoztak hozzá. Bár egyetlen könyvnek indult, csak az Anjou-korszakról négy kötet született, így a távolról regényesnek tűnő időket újabb és újabb regények lapjairól ismerhetik meg a történelmi érdeklődésű olvasók.
Csikász Lajos ugyanis – aki nem mellesleg sci-fi íróként ismert – földrajz-történelem szakos tanári végzettségével otthonosan mozog a különböző korszakokban. Számára alapvetés, hogy az olvasnivaló ne csak szórakoztató, hanem hiteles is legyen.
Még gyerekkorában elkötelezte magát a történelmi regények mellett, akkor természetesen olvasóként. Történelmiregény-íróként viszont csak az utóbbi években ismerhettük meg – hogy miért éppen az Anjouk fordították vissza kedvenc műfajához, hogyan alakult a hősök és a regények sorsa – erre is választ kaphatnak az érdeklődők az október 20-án, pénteken délután fél 5-kor, a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban kezdődő beszélgetésen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum