2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

rádiJÓztam – Varsányi Zsuzsa könyvbemutatója Miskolcon

Megjelent Varsányi Zsuzsa RÁDIJÓZTAM című könyve. A kötet önéletrajzi ihletésű történeteket sorakoztat fel, melyek az egykori rádiós szerkesztő-műsorvezető kivételesen mozgalmas munkájához kapcsolódnak. A „fiatalok zenés találkozója” a kivételesen újszerű megjelenés volt, a „zene-szó”, „péntektől péntekig”, „hétvégi panoráma”, „magyar zeneművészek a nagyvilágban”, „zenekanál”, „éjféli jazz” mind olyan műsorok voltak, melyekben a muzsikát sok tudás és remek gondolatok körítették. A Magyar Rádió legendás zenei szerkesztője ezer szállal kötődik Miskolchoz,  bár már nem a borsodi megyeszékhelyen él, könyvének jelentős részében a városhoz fűződő élményeket mesél. A bemutató december 19-én 16:30 órától a II.Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban lesz. A szerzővel – aki a közelmúltban súlyos betegségeket küzdött le, mégis rendkívül életvidám – Czikora Ágnes riporter, egykori tanítvány beszélget.

A könyvről és szerzőjéről Szegvári Katalin, televíziós személyiség így ír: „Ha nem szeretném, bizony irigyelném Varsányi Zsuzsát. Ezért inkább csodálom humoráért szívósságáért, élni akarásáért, tehetségéért, szakértelméért. Személyében igazi közszolgálati rádióst ismerhet meg az olvasó, ha netán nem hallotta remek zenei műsorait, interjúit az egykor volt Magyar Rádióban. A zenei életben Varsányi Zsuzsa neve ma is fogalom, hiszen azon kevesek egyike ő, aki nagyon sokat tett azért, hogy a magyar és külföldi zenei életet, irányzatokat és persze muzsikusokat megismerjék a hallgatók. De senki ne higgye, hogy Varsányi Zsuzsa szakbarbár. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy kiváló pedagógus is. Sokáig együtt tanítottunk a szegedi egyetem média szakán, ahol rádiós órái nagy népszerűségnek örvendtek. Nem csak a szakmát oktatta, hanem átadta azt az elkötelezettséget, tisztességet, ami nélkül ugyan lehet, de nem érdemes a médiában dolgozni. Ajánlom ezt a könyvet a szakmának és a közönségnek is. Nem csak rádiózni jó, hanem ezt a könyvet is jó olvasni.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…