2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Több ezer diáknál járt a Szakmavilág kamionja

Jövőre folytatódik a roadshow

Összesen 25 településre látogatott el a Szakmavilág kamionja, amelyben többek között izgalmas VR-élményekkel várták a tanácsadók a pályaválasztás előtt állókat. A virtuális szemüveg segítségével a résztvevők kipróbálhatták az építőipar, autóipar, vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait, hogy a személyes tapasztalatokkal könnyebben tudják meghozni életük első fontos döntését.

Összesen több mint 8 ezer fiatal vett részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara helyi kamarákkal együtt szervezett őszi roadshow-ján. Többek között Szolnok, Szeged, Miskolc, Pécs, Tatabánya, Eger adott otthont a mobil pályaválasztási tanácsadónak. A legnagyobb érdeklődés Székesfehérváron fogadta a nyolc méter hosszú, kinyitva hat méter széles, élményekkel teli kamiont.

„Idén októberben indult útjára először a Szakmavilág kamionja, és a visszajelzések alapján igen nagy sikerrel zárjuk ezt a szezont, így jövő tavasszal is mindenképp szeretnénk megszervezni a pályaválasztást segítő roadshow-t. A tervek szerint akkor olyan településekre is elmegyünk, ahová idén nem jutott el a kamion” – mondta el Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A nyolcadikos diákoknak december 7-ig kell jelentkezniük az írásbeli felvételire, és február 18-ig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat. A következő hetek, hónapok sok családban a közös gondolkodásról, az útkeresésről szólnak, és ezt segítette a kamionos roadshow is, de ezután sem maradnak támogatás nélkül az érintett fiatalok és szüleik, ugyanis a www.szakmavilag.hu oldalon számos hasznos információt, tippet találnak az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…