2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Mit tett a szex a neten?

Pornókirályok a maffia és az FBI hálójában

A kilencvenes évek közepén Amerikában megjelent egy forradalmi újdonság: az internet. A világhálónak köszönhetően szinte mindent el lehet érni percek alatt. Christopher Mallick producer a Szex a neten című komédiát a saját tapasztalatai alapján készítette el. A film bemutatja, hogy a vállalkozó szellemű üzletemberek hogyan ragadták meg az internet adta új lehetőséget, és indítottak igen jövedelmező vállalkozást. Az internetes pornóüzlet azonban akár életveszélyes bonyodalmakkal is járhat…

A kilencvenes évek elején az internet a többség számára ismeretlen fogalom volt. Akkoriban még csak kevésbé modern lehetőségek léteztek a szexuális fantázia kielégítésére: ronggyá olvasott újságok, agyonmásolt hangalámondásos VHS kazetták, házi videók, vagy a televízióból rögzített felvételek lapultak az otthonok eldugott zugaiban.

Az áttörést 1995 hozta el a pornóiparban, amikor is Amerikában már széles körben terjedni kezdett az internet-hozzáférés. A hálózat rejtett bugyraiban, zárt felhasználói csoportok számára ingyenesen közzétett, magazinokból beszkennelt képek mellett megjelentek a kifejezetten erre a célra futószalagon készített képek is. A vállalkozó szellemű üzletemberek hamar felismerték az új technológia adta lehetőségeket: gyorsan, otthonról, kényelmesen, bármikor elérhető, interaktív szolgáltatást kezdtek értékesíteni – immár pénzért. Szinte egyik napról a másikra megszületett az internetes pornóipar, és a virtuális szexualitás árusítása nagyon gyorsan az egyik legjövedelmezőbb biznisz lett – az oldalak tulajdonosai pedig pillanatok alatt a leggazdagabb vállalkozók közé kerültek.

Az elképzelhetetlen mennyiségű és megállíthatatlanul ömlő pénz persze a bűnözők és a bűnüldözők figyelmét is hamar magára vonta. Az online pornó megszületésének ebbe a hőskorába enged betekintést a producer saját megélt tapasztalatai alapján a Szex a neten című film, amely a 90-es évek közepére, a virtuális erotikus kapcsolatok születésének korába röpít minket vissza szerda este, a Paramount Channel műsorán. A valós történet alapján készült komédia két különc géniusz és egy boldog családapa közös vállalkozását mutatja be, akik igen jól jövedelmező felnőtt üzletet hoznak létre a világhálón. Hamarosan azonban szembe kell nézniük a vállalkozás buktatóival is, ugyanis a maffia és az FBI is a pornókirályok után ered.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek