2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A főváros és vidéke elválaszthatatlanok egymástól

A Jobbik szerint elfogadhatatlan az az állítás, hogy az agglomerációs közlekedés lakossági és önkormányzati hozzájárulása kevés volna, hiszen az utazásra feljogosító bérletek drágák. Míg Budapesten a teljes árú, 9500 forintos havibérlet a főváros egész területére korlátlan utazást biztosít, addig városhatártól számított 5 kilométeres távon belüli bérlet 5900 forintba, illetve 10 kilométer esetén 9580 forintba kerül. A lakosság számához viszonyítva mindez komoly hozzájárulásnak tekinthető.

Úgy véljük, roppant káros és nagyon drága, pazarló szerződést kötött a BKK, amikor a átadta a Volánbusznak a városhatáron túli járatokat. Ezzel az addigi 500 forintos kilométerenkénti buszköltség 800 forintra ugrott. Felszólítjuk az illetékeseket, hogy a szerződést haladéktalanul vizsgálják felül, mert ez tarthatatlanul sokba kerül. Meggyőződésünk, hogy a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedést nem lehet külön kezelni, és amennyiben ezt nem teszik rendbe az illetékesek, akkor a főváros is vérezni fog.

Emlékeztetünk, a Jobbik a Fővárosi Közgyűlés múlt heti tárgyalásakor garanciákat kért arra vonatkozóan, hogy nem lesz járatritkítás, jegyáremelés vagy komoly megszorítás. Beszédes, hogy senki nem adott garanciát a kérdéseinkre, ezért a Jobbik nem támogatta az állami átvételt. A kormányzat kapkodásának kártékony hatását látva is van ok az aggodalomra.

A Jobbik a XXI. század pártjaként szerves egészként tekint Budapestre és vonzáskörzetére, így az agglomerációs és fővárosi közlekedést egységesen kell kezelni és fejleszteni. A szétszabdalás káoszhoz vezet.

A XX. század pártjainak politikájánál az elmúlt évtizedekben megszokott jelenség lett, hogy bizonyos társadalmi csoportokat szembeállít egymással, így a kormány és a főváros, a nők és a férfiak, a családosok és az egyedülállók után most a budapestieket és az agglomerációban élőket hangolják egymás ellen. A Jobbik kormányra kerülése esetén ennek nem engedne teret, mert szükség esetén a konstruktív, higgadt vitákban látjuk a megoldást.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője és Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest megyei frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…