2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Minden, amit egy női futónak tudni érdemes

A brit Sam Murphy neve sokak számára ismert; a sport területén diplomázott, képesített személyi edző írói tevékenysége is említésre méltó, hiszen szerzőként számos fitnesz-tippekkel és életmóddal kapcsolatos írása látott már napvilágot.

Murphy a könyvírás mellett újságcikkeket is ír; írásai többek között már a Guardian-ban, Financial Times-ban és a Health & Fitness-ben is megjelentek, mi több a havi megjelenésű Runner’s World-ben saját rovata van. Murphy már több mint egy évtizede ír és osztja meg a fitnesszel kapcsolatos tapasztalatait, így napjainkra már a téma egyik legelismertebb szakértőjévé vált. A Futásról nőknek című könyvében hasznos tanácsokkal látja el mindazokat a nőket, akik csak most kezdenek futni, sőt a futás szerelmeseinek is számos újdonsággal szolgál.

Murphy könyve kiváló kiindulópont mindazoknak, akik életmód-változtatáson gondolkoznak és a futás segítségével szeretnének formába lendülni, de nem tudják, hogyan induljanak el. A Futásról nőknekben kis túlzással minden futó választ kaphat kérdéseire Nagyszerű, hogy Murphy könyve a gyengébb nem képviselőinek szól, hiszen a nők és férfiak máshogy működnek, így a szervezetük is máshogy terhelhető, más folyamatok zajlanak le a női testben, és a szülés és a menopauza mind kihívások elé állítják a futni vágyó nőket. A színes képekkel illusztrált könyv minden korcsoport számára tippekkel szolgál és útmutatást nyújt ahhoz a sport helyes végzéséhez.

A Futásról nőknek egy gondosan megalkotott könyv, mely bevezeti olvasóját a futás rejtelmeibe egészen az alapoktól, így kitérve a sérülések megelőzésére és a megfelelő sportruházat megválasztására is. Habár egy futócipő kiválasztása elég triviálisnak tűnhet, mégis sokan a számukra nem megfelelő cipőt választják, ami később befolyásolhatja a sportteljesítményüket.

A könyv olvasásakor, még az évek óta futó nők is rádöbbenhetnek néhány futással kapcsolatos berögződött rossz szokásukra, így ezek javításra kerülhetnek. Murphy mindazoknak is útmutatással szolgál, akik versenyek keretében szeretnék megmérettetni magukat, így a tapasztalt futók is újabb kihívásokkal nézhetnek szembe az író segítségével. A szerző táplálkozási tanácsokkal is szolgál az olvasók számára, hogy a futni vágyók, a lehető legtöbbet hozhassanak ki magukból sport közben.

Habár a könyv kifejezetten nőknek szól, természetesen a benne leírtak jelentős része mindkét nemre vonatkozik, így mindazok a futó férfiak, akik a futó vagy futni vágyó párjukat ajándékoznák meg e könyvvel is találhatnak benne hasznos információkat. A Futásról nőknek egy olyan futással kapcsolatos alapolvasmány, mely motivál, és fontos tudnivalókkal szolgál, és melyet érdemes minden futást kedvelő nőnek elolvasni. Garantált, hogy e könyv nem fog elolvasás után a polcon porosodni, hiszen Murphy tanácsaival gondoskodik róla, hogy a sportimádók vissza-vissza lapozzanak a tanácsaihoz, hogy felelevenítsék tudásukat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek