2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Lehet-e újra szeretni?

Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng Nicholas Sparks neve, vagy a következő könyv- és filmcím: Szerelmünk lapjai. Nos, e méltán híres szerző, romantikus regénye az Üzenet a palackban, garantáltan elvarázsolja a romantika szerelmeseit, miközben gyönyörű tájakra kalauzolja el olvasóit. A General Press kiadó újra kiadja a már sokak által ismert könyvet, melyből már film is készült. Az Üzenet a palackban egy megható és szívfájdító történet Theresáról és Garreth-ről. Azoknak is újat tud mutatni Sparks könyve, akik a filmet már ismerik, így a szerelmes történetek kedvelőinek számos boldog órát fog okozni e regény.

A történet főszereplője, a fiát egyedül nevelő újságíró Theresa, aki nyaralása során egy rejtélyes palackra lesz figyelmes a tengerparton. A palackban rejlő, gyönyörűen megírt szerelmeslevél feladóját titok övezi, ám Theresa képtelen belenyugodni, hogy ne ismerje meg a szerző kilétét. Amikor végre sor kerül a várva-várt találkozásra, sötét felhők kezdenek gyülekezni Garreth és Theresa fölött, hiszen Garreth múltja és Theresa felfelé ívelő karrierje, számos bonyodalmat okoz…

A regény előnye a filmhez képest, hogy sokkal nagyobb lehetőség nyílik a főszereplők megismerésére, akiket az író kifejezetten szerethetőnek alkotott meg. Nem véletlen, hogy a romantikus történetük könnyen megérinti az olvasókat, akik végig izgulhatják a bonyodalmak és titkok kibontakozását. Minél több Sparks-könyvet olvas az ember, annál jobban kirajzolódik előtte az író tehetsége, hiszen kétségtelen, hogy Sparks zseniális író; magával ragad, elvarázsol, megérint…

Habár Sparks regénye néha kiszámítható, unalmassá semmiképp sem válik, hiszen amikor már azt hisszük, hogy mindent tudunk, egy újabb fordulat bolondítja meg a cselekmény alakulását. Az író nem csak egy lebilincselő törénettel ajándékozza meg olvasóit, több, az élettel kapcsolatos fontos kérdést is felvet: újra lehet kezdeni a negyedik ikszen túl? Csak egyetlen egy igazi létezik az életben?

Garreth és Theresa mindketten nagyon emberi karakterek; ugyanúgy rágódnak a múltjukon, mint bármelyikünk, és ugyanannyira keresik a boldogságot és próbálnak hinni. Történetük egy sokszor fájdalommal teli, hétköznapi tündérmese, egy szerelem, melyben mindannyian titkon reménykedünk. Sparks könyve kötelező olvasmány a menthetetlen romantikusoknak és azoknak, akik hiszen az újrakezdésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek