2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

KÖNYVAJÁNLÓ: Vekerdy Tamás: Kisgyerekek, óvodások…

„Az óvoda nem arra való, hogy felkészítse a gyereket az iskolára!”
Kérdezz, felelek Vekerdy Tamás tollából


Vekerdy Tamás
nem ismeretlen a pszichológia világában, sok helyen és sokféle módon hallhattuk már véleményét a magyar iskolarendszerről és a gyermeknevelésről. Most sincs ez másképp: Kisgyerekek, óvodások… című legújabb könyvében gyakorlati példákon és olvasói leveleken keresztül vezet végig a szülők számára jól ismert, sokszor problémás kérdéseken a mindennapi feladatoktól kezdve a családi élet kihívásain át egészen az óvodáskor sajátságos időszakáig és az iskolaválasztásig.

Mit tehetünk egyes étkezési, alvási vagy viselkedési nehézségek esetén? Mit kezdjünk a székletvisszatartással, a némasággal vagy azzal, ha gyermekünk számunkra túlzó módon ragaszkodik egy tárgyhoz? Probléma-e igazándiból az, amit mi problémának érzünk vagy csupán a fejlődés természetes velejárója, amit nem mindig értünk? A könyvből kiderül, hogy egyáltalán nem vagyunk egyedül a nehézségekkel, a szemléletes példákon keresztül pedig láthatjuk, hogy mindig van kiút bármilyen helyzetből.

Ha a Kisgyerekek, óvodások… című könyvet forgatjuk, számos olyan családi történetet ismerhetünk meg, melyek a pszichológus által kínált válaszokkal együtt mindenkinek tanulsággal szolgálhatnak. Vekerdy Tamás szerint a kisgyermekek számára az a legfontosabb, ami játék és mesehallgatás közben történik. Pont ezért óvodáskorban az egyik legfontosabb szülői feladat, hogy meséljünk gyermekeinknek, mert abból iskoláskorukban is profitálhatnak majd, hiszen „érzelmi biztonság és öröm nélkül nincs hatékony tanulás sem”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…