2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Csillag kerestetik

Norah Roberts azon kevés írók közé tartozik, akiknek palettája rendkívül tág és sokszínű. A romantikus regényeiről ismert írónő kipróbálta magát a fantasy műfajában az Őrzők-trilógiájával, amelyben őszinte érzelmeket közvetítenek az árnyalt személyiségjegyekkel felvértezett karakterek.

A történet rögtön ott folytatódik, ahol a Sors csillagaiban abbamaradt: az első csillag megmentése és elrejtése után a hat főhős elindul, hogy megkeresse a másodat a három közül, amelyeket istennők teremtettek. A gyönyörű Capri szigetére viszi őket útjuk, bízva abban, hogy le tudják győzni a sötétség istennőjét, Nerezzát, aki magának akarja megkaparintani a csillagot újdonsült csatlósai által, hogy a világot gonoszsággal töltse meg a világot, reménytelenné és kilátástalanná téve a jövőt.

Annika, a sellőlány speciális, kiemelt szerepet tölt be a vízcsillag megtalálásában, viszont csupán néhány hónapig maradhat a szárazföldön, hiszen azután két lábát „elveszti” – nem egyszer humoros szituációba kerül. Ezt az időt kihasználja: élvezi az életet és a földi létet, annak minden csodájával együtt – és a Sawyerrel folytatott flörtölést is (az első részben a Sasha és Bran között kialakuló románcnak lehettünk tanúi). Ő időutazó, aki uralja azt az iránytűt és órát, amely segítségével képes téren és időn átkelni. Annika tiszteli a fiút azért, mert képes a tűzbe menni barátaiért. Sawyer viszonozná Annika érzéseit, de nem akar közel kerülni hozzá, tekintve, hogy a közeljövőben vissza kell térnie vízbe.

A trilógia erénye a karakterekben rejlik, ugyanis Sawyerről, Annikáról, Branről, Sasháról, Riley-ről és Doyle-ről az őszinte, sallangmentes érzelmek és megnyilvánulások mondhatók el. Annika a Kishableány „felnőtt” változata: ártatlansága, élénksége, vidámsága, naivitása és nagylelkűsége szerethető karakterré teszi őt. Sawyer elragadó és vicces személyisége elbűvöl minket, s csodáljuk áldozatkészségét, valamint hűségét.

Aki egy újfajta fantasyt keres, adjon egy esélyt Nora Roberts Őrzők-trilógiájának. ASóhajok vizén nagyra törő és találékony harcjelenetektől gyengéd és mély érzelmekkel megtöltött pillanatokat ajánl cserébe. Nem ajánlott azonban kihagyni az első részt, mert az előzmények ismerete nélkül kevésbé érthető a sorozat második része.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek