2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: felháborító a távozó holland nagykövet nyilatkozata

Szijjártó: felháborító a távozó holland nagykövet nyilatkozata

 Felháborítónak nevezte és a lehető leghatározottabban visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a távozó holland nagykövet nyilatkozatát csütörtökön Budapesten, újságírók előtt.

Hangsúlyozta: különösen határozottan utasítja vissza azt, amikor a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében.
„Ez egy olyan vád, amelyet még a legdurvább vitákat hozó 2015-ös évben sem engedett meg magának szinte senki” – fogalmazott.
Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.
Szijjártó Péter jelezte azt is, amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten.
Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi. Ilyet ne engedjen meg magának senki Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben! – fogalmazott a miniszter.

-MTI-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek