2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Család vagy erkölcsösség?

Jeff Abbott a mocskos, ugyanakkor csábító alvilágba kalauzol el minket a Whit Mosley trilógia utolsó részében, megspékelve családi drámával.

A történet szerint három évtizeddel ezelőtt, Ellen Mosley nevét Eve Michaels-re változtatta. Hogy miért? Azon nemes egyszerűségtől fogva, hogy új szerető és félmillió dollár állt a házhoz. Hat gyermeket hagyott el, férjével együtt, lecserélte a biztonságot egy bizonytalan, veszélyes életre. Hamarosan ijesztő felfedezést tett: a pénz a maffiáé volt. Más választása nem lévén, visszaszolgáltatta az összeget, amivel sikerült lenyűgöznie a bűnözőket, s cserébe munkát ajánlottak Eve-nek, így a nő belemerült a pénzmosásba.

Whit, Eve felnőtt fia meg akarja találni édesanyját, haldokló édesapja kérésére, aki magyarázatot szeretne kapni arra, miért hagyta el őket a nő. Ehhez egy magánnyomozó, Harry Chyme segítségét kéri. Az időzítés nem lehetne rosszabb (vagy éppenséggel pont ellenkezőleg?), mert a nő egy félresikerült drogügylet miatt, amely Tommy Bellini fia, Paul hibája, a menekülés kellős közepén van ártatlanul. Whit tehát ebbe az oroszlánbarlangba sétál bele, s miközben édesanyja megmentésére koncentrál, nyakig összeakad a környék legalattomosabb bűnözőivel.

A levegőben ott lebeg a kérdés, hogy vajon érez-e Eve fia iránt anyai szeretetet. Vissza akarhat-e térni családjához – az események gyors ütemű folyása azonban nem sok időt hagy a családi újraegyesülésekre. Ezen kívül a csalások gyorsabban gyűlnek, mint a holtak, s ez a sok eseményszál megnehezítheti a történet követését, de ha hozzászokunk, túllendülhetünk ezen.

Whit Mosley egyébként nem az a tipikus ambiciózus személyiség, de végül olyan állása lett, amely ambíciót adott neki – a texasi Port Leóban bíró. Az első két részben (Ennek rossz vége lesz, Black Jack Point) láthattuk, amint egy igazán őszinte férfivá nő fel. Mostanra sokkal több mindent tud kezelni, sokkal több mindennel tud megküzdeni. Az események erkölcsi normarendszerét kihívás elé helyezik, s döntenie kell anyja megmentése és lelkiismerete, kötelességérzése, valamint karrierje között. Claudia Salazaar, a nő, akit szeret, segít a választásban.

A Felejts már el! Izgalmas, két rétegű thriller, hiszen az akció mögött alapvető emberi érzések, értékek is megjelennek. Feszített macska-egér játékkal indul, majd később nem lehet biztosra tudni, hogy ki az ellenség és ki a szövetséges, vagy hogy kinél van éppen a drogügyletre szánt pénz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek