2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Megújult a miskolci Dobó Katica Bölcsőde

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Dobó Katica Bölcsőde (Hadirokkantak útja 26.) infrastrukturális fejlesztése” című  projektje keretében a Dobó Katica Bölcsőde épületének korszerűsítését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, Dobó Katica Bölcsőde a Hadirokkantak útja 26. szám alatt. A földszintes, pavilonos elrendezésű épület három gondozási egységet, hat csoportszobát és egy gazdasági blokkot tartalmaz. A beruházás részeként az ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése történt meg.
A felújítás részeként a korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. A projekt magában foglalta az új víz- és szennyvízvezeték hálózat kiépítését, valamint a fűtési rendszer korszerűsítését is. A felújítás során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak.
Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a mosdót a mozgássérültek közlekedéséhez szükséges előírásoknak megfelelően alakították ki. Mindhárom gondozási egység bejáratánál – a korábbi lépcsők helyett – enyhén emelkedő, kisebb lejtésű járda készült valamint kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót.
A korszerűsítésnek köszönhetően a gyermekek a korábbinál sokkal jobb körülmények között, a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik napjaikat.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 163 142 627 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek