2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Az Útvesztő nem ér véget

A Halálparancs James Dasher népszerű regénysorozatának, az Útvesztő trilógiának előzménykötete. E regényből még a sorozat hardcore rajongói is új dolgokat tudhatnak meg, így a sorozat kedvelői számára e könyv igazi gyöngyszem lesz, hiszen olvasása elengedhetetlen ahhoz, hogy egy teljesebb képet kapjunk az egész sorozatról.

A könyv fogadtatása vegyes volt; néhányak számára letehetetlen bizonyult a regény az akciódús cselekmény miatt, mások azonban úgy vélték, hogy a Halálparancs a nyomába sem ér a trilógia többi kötetének. Egy biztos; a rajongóknak érdemes adniuk egy esélyt a Halálparancsnak, hiszen ez egy alapvetően egy elég izgalmas regény, mely az olvasókban felmerült kérdésekre megadja a várva-várt válaszokat.

Időben tizenhárom évvel a sorozat első kötete előtt járunk, még a VESZETT megalakulása előtt. Újdonsült főhősökkel találkozhatunk ezúttal; az olvasók által már jól ismert vírus elszabadult, Mark és Trina a túlélésért küzd, ám hiába tűnt már úgy, hogy megmenekülhetnek, újabb veszély leselkedik rájuk; vajon az emberiség teljes elpusztítása a cél? Sikerül-e túlélniük a megpróbáltatásokat? Ki akarhatja vesztüket?

E kötetben nem az olvasók által már megismert főszereplőkön van a hangsúly, hanem új karaktereken, így elképzelhető, hogy néhány rajongónak hiányérzete lesz. A Halálparancs nem ad minden kérdésre választ, így a regénysorozatban még mindig sok kiaknázatlan lehetőség rejlik, melyek remélhetőleg más előzménykötetekkel pótlásra kerülnek.

A Halálparancsban az olvasók Mark emlékei segítségével tudhatnak meg újdonságokat a történettel kapcsolatban, egy igazán pörgős cselekményű regény keretében. Dasher gondoskodik arról, hogy akcióból könyve ne szenvedjen hiányt, így az olvasók számára garantált az izgalom és egy kis egészséges mértékű feszült várakozás a végkifejlettel kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy a Halálparancs egy előzménykötet, elolvasása a trilógia befejezése után a legjobb ötlet, hiszen ez által az olvasó még jobban izgulhat a cselekmény alakulása miatt, mivel az előzménykötet lelő egy-két poént. A könyvben kendőzetlen erőszak is található, így tizenéves korosztály ezt olvasás előtt mérlegelje. Jó hír, hogy ezen előzménykötetnek a várható folytatása valószínűleg megjelenik jövőre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…