2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Az angyalok még sötétebb oldala

A Túlélők világa az Angelfall sorozat második része, az Angyalok bukásának folytatása. Számos titokra derül fény ebben a részben, így a regény az első részhez hasonlóan függőséget okoz. Az elszánt főhősnő Penryn kalandjai folytatódnak, ahol a lány kitartóan küzd családjáért, így a regény fő motívuma az összetartás, önfeláldozás és család szeretete lesz.
A történet ott folytatódik, ahol az előző kötet végén félbe maradt és színvonalban sem marad el az első részben megszokottól. Penryn San Fransiscóban próbál húga nyomára bukkani, ám Paige már nem ugyanaz, aki volt. Képes lesz megbarátkozni Penryn a Paige-en végbement változásokkal? Mindeközben Rafi továbbra is szárnyait próbálja visszaszerezni, az olvasó pedig egyre többet megtudhat az angyalok könyörtelen világáról és céljaikról.

Az első részhez hasonlóan a regény gyönyörű és igényes borítót kapott. Az első rész férfi főszereplője, Rafi a könyv jelentős részében nem kap szerepet, csupán a vége felé; ez valószínűleg sok olvasónak hiányozni fog, remélhetőleg a harmadik rész új izgalmak tartogat Penryn és Rafi kapcsolatát illetően, így bepótlásra kerül majd az, ami kimaradt a második részből. Rafi késleltetett megjelenésének azonban van pozitívuma is, hiszen az olvasóban folyamatosan növekszik majd a várakozás okozta feszültség, így Rafi megjelenése még nagyobbat ’durran’ majd, mintha már az elejétől fogja részese lett volna az eseményeknek. Több érdekes új szereplő kerül bemutatásra a regényben; ilyen Rafi kardja, ami segít Rafi múltját jobban megismerni; e szereplő bizonyára sok olvasó kedvencévé válik majd.

A történet továbbra sem szenved hiányt az izgalmas és sokszor grafikus jelenetekből. A szerző, az előző könyvhöz hasonlóan, ismét a különleges világ bemutatására fordított hangsúlyt a szerelmi szál helyett; pozitív, hogy klisés romantikus jelenetek helyett izgalmak és akciójelenetek színesítik a könyvet; a szerző alkotta különleges világgal emelkednek ki az Angelfall könyvek a tucatfantasyk sorából.

Szerencsére az írónő nem kínozza rajongóit az első rész végéhez hasonló függővéggel a Túlélők világa lezárásánál, ám azért némi izgalomra és várakozásra mindenképp ad okot a regény vége. Annak, akinek az első rész a szívéhez nőtt, a gördülékeny stílusú második rész is tetszeni fog. A sorozat befejező része angolul End of days címen jelent meg 2015 májusában, remélhetőleg mielőbb érkezik a várva várt magyar fordítás is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek