2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Amit az Iszlám Államról tudni érdemes

Hermann Rainer Az Iszlám Állam: A világi állam kudarca az arab világban című könyve elengedhetetlen olvasmány mindazok számára, akik képben szeretnének lenni a napjainkat leginkább felforgató eseményekkel és azzal kapcsolatban, hogy mi vezetett idáig; a könyv értékes információkkal szolgál az Iszlám Állam tevékenységével és kialakulásának előzményeivel kapcsolatban. Reiner a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója és már 1990 óta foglalkozik a Közel-Kelet történéseivel, így bátran állítható, hogy szakértője a témának.

Rainer írása nem túl hosszú, viszont magába foglal minden lényegi információt, tudnivalót. Könyve olvasói, ha eddig nem tudtak kellő mélységben hozzá szólni a témához, a könyv befejezése után elég tájékozottak leszek ahhoz, hogy összefüggésükben lássák az eseményeket és jobban megértsék napjaink történéseit. A regény kellő részletességgel mutatja be az Iszlám Állam megalakulásához vezető tényezőket, több oldalról megközelítve a témát, így garantáltan kielégíti az átlagolvasók tudásvágyát. Aki jobban el szeretne mélyülni a témában, további könyvek után nézhet, ám kétségtelen, hogy Rainer könyve kiváló kiindulópont a témában eddig nem elég jártas olvasó számára.

Az Iszlám Állam rávilágít az európai és arab világ közötti kulturális különbségekre és az ezek okozta problémákra. Reiner egy több mint aktuális témára hívja fel a figyelmet, mely sajnos meghatározza az emberek hétköznapjait is; gondoljunk csak a száznál több halálos áldozatot követelő novemberi párizsi merényletekre, a fokozott terrorkészültségekre és állandó fenyegetésekre.

Rainer elemzi az európai országok és az Egyesült Állomok szerepét is a kialakult állapotokban. Könyve első felében az állami berendezkedést részletezi, majd később megismerteti az olvasókat az Iszlám Állammal, annak felemelkedésével és működésével, miközben kérdéseket vet fel és megoldásokat keres a globális problémára. Az olvasó nem fog csalódni; Rainer könyve kiemelkedik a napjainkban a könyvesboltokat elárasztó számos hasonló témával foglalkozó könyvek közül.

Hermann Rainer Az Iszlám Állam: A világi állam kudarca az arab világban című könyve ajánlott mindazok számára jobban meg szeretnék érteni napjaink eseményeit és érdeklődnek a világ dolgai iránt. A szerző kiváló módon foglalja össze a leglényegesebb tudnivalókat, anélkül, hogy túlságosan elmerülne a részletekben, így a könyv nem válik egy megterhelő olvasmánnyá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek