2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

DK: Orbánék a magyar polgárokkal szemben a diszkrimináció pártján állnak

Az Európai Unió Igazságügyi Tanácsának ülésén a magyar kormány újra bebizonyította, hogy ellensége a jogegyenlőségnek és a szabadságnak.
Hosszú évek  munkájában alakult ki az európai szabályozási tervezet, amely megnyugtató módon rendezte volna a regisztrált élettársi kapcsolatban illetve nemzetközi házasságban élő európai polgárok vagyoni viszonyait. Ez a közös uniós szabályozás számos európai polgár életét tenné könnyebbé és garantálná biztonságát, mert egyértelmű szabályokat hoznak arra, hogy milyen módon kell eljárni különböző jogi és vagyoni kérdésekben azokban az esetekben, amikor a házaspár vagy az élettársi kapcsolatban élők különböző tagállamok állampolgárai. A javaslat természetesen garantálta a teljes jogegyenlőséget az azonos nemű párok számára is.

Szégyenletesnek tartjuk, hogy a magyar kormány a hasonszőrű lengyel kabinettel együtt homofób blokkoló kisebbséget képzet az tanács ülésén, miközben a 25 európai uniós tagállamból 23 támogatta a javaslatot. Legyen teljesen világos, a magyar kormány ezzel nemcsak az azonos nemű, hanem az összes érintett pár érdekei ellen szavazott.

A Demokratikus Koalíció a diszkrimináció minden formáját elutasítja. Éppen ezért üdvözöljük, hogy az unió többi tagállama önkéntesen bevezeti a jogegyenlőséget kiterjesztő szabályozást, és szomorúnak és a magyar polgárok érdekeivel ellentétesnek tartjuk, hogy Magyarország, kormánya hibájából nem lesz ennek része.

Niedermüller Péter
alelnök DK,
EP képviselő

Sebián-Petrovszki László
a DK LMBTQ Munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek