2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Amikor a nyúl viszi a puskát

Másokkal ellentétben a „Helen Grace” az a sorozat, amelyet akkor lehet igazán értékelni, ha valaki nem a Bújócskával (vagy valamelyik másik résszel) csöppen bele a történetbe, hanem az elsővel kezdi. Ennek egyszerű oka van: a főhős egy bosszúhadjárat áldozata lesz. A sztori szorosan követia Szegény kisfiú című ötödik részt, amelyben rendesen a krach Helen számára, és elbukott – a hatodik részben M. J. Alridge megadja az esélyt a szabadulásra, visszatérésre; a kérdésekre pedig válaszokat kapunk.

 A nyomozó élete legmélyebb pontján van: rács mögött ül, minek után saját unokaöccse rákente a nyomozó ismerőségnek megölését, amelyet nyilván nem követett el. Hiába hangoztatja kitartóan ártatlanságát, a bizonyítékok alapján szinte biztos, hogy nem szabadul. Helen minden erejével arra koncentrál, hogy túlélje a napokat, amíg eljön a tárgyalásának kitűzött dátuma, amikor reményei szerint sikerül majd bebizonyítania ártatlanságát.

Barátok, társak híján – merthogy nem örvend népszerűségnek odabenn – folyamatosan harcol az életéért, amint a Campbellhez hasonló szadista börtönőrök élvezetüket lelik abban, hogy a legalja munkát adják, nem beszélve arról, hogy a rabok megpróbálják eltenni láb alól vagy csótányt csempésznek az ételébe. Szerencsére Helent keményebb fából faragták, minthogy ezek megtörjék őt.

Mindezek tetejében a szomszédos cella lakójának halála, mert ezzel kapcsolatban ő válik az első számú gyanúsítottá. Helen „szakmai ártalomtól” vezérelve saját nyomozásba kezd. A helyzet előnyének és hátrányának oka ugyanaz: az elkövető be van zárva, tehát nem kell megkeresni, azonban a gyanúsítottak körének leszűkítését nem segíti a tény, hogy börtönlakók nagyrészt gyilkosságért ülnek; no meg a kérdezgetés igen veszélyes „játék”.

Kintről kollégája és egyben barátja, Charlie Brooks segíti Helent, aki az egyedüli a régi csapatból, aki ki akarja deríteni az igazságos, valamint kiáll társa ártatlansága mellet. A hősnőnek szerencséje van Charlie-val, mert képes tűzbe menni érte, kockáztatva kapcsolatait, munkáját és persze saját magát.

Néhány váratlan csavarral, rémálomba illő helyzetekkel és az árnyékben meghúzódó gyilkossal a Bújócska remek folytatása a Helen Grace sorozatnak. Mint kiemeltük már, ajánlott az első résszel kezdeni, viszont ha mégsem így tennénk, M. J. Alridge elég háttérinformációt ad, hogy ne érezzük semminek hiányát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek