2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

A legek legaktuálisabb könyve

A minden évben megjelenő Guinness Rekordok Könyvének 2016-os példánya is elképesztően sok izgalmas rekorddal kápráztatja el a legek rajongóit. A könyv érdekessége, hogy magyar rekord is szerepel benne, továbbá egy magyar szerző plakátja is helyet kapott a népszerű könyvben illusztrációként.

Idén a MÁV-nak is van mivel büszkélkednie, hiszen a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút most már hivatalosan is a világ leghosszabb gyermekek által üzemeltetett vasútvonala, a maga 11,7 km hosszúságával. A kisvasút egy igen hosszú történelemre tekint vissza, hiszen kis híján hetven éve üzemel; ez idő alatt több mint tizenötezerre nőtt a gyermekvasutasok és úttörők száma. A hitelesítési eljárás még tavaly kezdődött meg és idén májusban véglegesült. A világrekordot igazoló tanúsítvány megszerzését méltó módon ünnepelték meg, hiszen ez alkalomból Hűvösvölgy állomáson egy emléktábla került felavatásra.

A magyarok másik büszkesége Simon Zoltán, aki a Guinness Rekordok Könyvének a Csillagok háborújával foglalkozó részét illusztrálta két oldalas plakátjával. Plakátja szolgált alapjául a világ legnagyobb, LEGO felhasználásával készült. képnek is. Simon Zoltán nagy Star Wars rajongó, hobbiból előszeretettel tervez a világhírű filmsorozattal kapcsolatos posztereket, háttérképeket stb. Képei 2007-ben a londoni Star Wars Celebration Europe rendezvényen is megjelentek, valamint a kíváncsiak weboldalán is megnézhetik az alkotásait. A kreatív tehetség népszerűsége vitathatatlan, hiszen weboldalának már több mint 70 millió látogatója volt.

Az olvasók természetesen számos sport-, állat- és műszaki rekordot találhatnak a legújabb rekordkönyben, így többek között azt is megtudhatják, hogy milyen gyors a világ legfürgébb teknősbékája. Az igényes könyv mindenhol színes képekkel van illusztrálva, így a rekordok könnyen megelevenedhetnek az olvasók szemei előtt. A különböző rekordok kategóriák szerint vannak felsorolva, a sportok kategóriáján belül például többek között az „európai” és az amerikai futball is helyet kapott.

A Guinness Rekordok Könyve 2016 színes és könnyed, sokszor humoros, néha elgondolkodtató album mely garantált felüdülést ígér olvasójának. Kiváló ajándék és olvasmány mindazok számára, akik többet szeretnének megtudni a világról, nem bánják, ha alkalmanként tátva marad a szájuk és szeretik az érdekességeket is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek