2023. 06. 8. csütörtök

Medárd
1 EUR 369 HUF
1 GBP 429 HUF

ÚJ HANG A KÉPERNYŐN! ELINDULT A JAZZ TV

Hosszú várakozást követően végre elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója, ahol az egyik legszínesebb zenei műfajé a főszerep. A Jazz tv-n professzionális technikával rögzített több száz órányi koncertfelvétel mellett rövid riportok, beszélgetések és rokonműfajokat felvonultató izgalmas műsorok is helyet kapnak.

 

A 2022. május elején indult lineáris szolgáltatás tulajdonosai között a Budapest Jazz Clubot működtető Jazzart Közcélú Alapítvány mellett megtalálható a műfaj legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete, az 1990-ben alapított, mára közel 400 tagot számláló Magyar Jazz Szövetség is.

 

A csatorna legfőbb célkitűzése, hogy a sok esetben nívó alatti zenei műsorkínálatot sugárzó csatornák mellett, a magaskultúrára nyitott célközönség is megfelelő zenei és képi kínálathoz jusson. A koncertfelvételek minősége megfelel az szakmai standardeknek, így a koncertek többsége Full HD felbontású, míg a hangsávok minden esetben külön rögzített, utólag megkevert soksávos felvételek.

 

A 7/24-ben sugárzó televízió műsorát túlnyomó többségében közszolgálati műsorszámok, köztük főként zenei, valamint irodalmi, táncművészeti, képzőművészeti és kulturális ajánlóműsorok alkotják.

 

A műsorok között megtalálható a Klipkoncertek című műsorsáv, melyben a műfaj izgalmas koncertjeiből egy-egy számot kiragadva a minél színesebb összeállítás kedvéért különböző stílusú produkciók közül válogatnak a szerkesztők, a Koncertpremier című műsor, melyben a legújabb, alig néhány hete zajlott koncertek követhetőek nyomon, a Beszéljünk a művészetről, a Rezonancia és Megnyitottunk című műsorok, melyek a jellemzően kortárs művészeti ágak kulisszái mögé engednek betekintést, és az éjszakai sávban a Jazz-kvíz című játék, mely hátterében izgalmas koncertek láthatók és hallhatók.

 

További információk:

www.jazztelevizio.hu

info@jazztelevizio.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek