2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Ügyintézés az egyszerűség jegyében

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban egy új szolgáltatást vehetnek igénybe a látogatók. A könyvtárakban ma még szokatlannak minősülő ügyintézési forma abban segít, hogy könnyen, gyorsan és sorban állás nélkül el tudjuk intézni azokat az ügyeket, amelyeket korábban csak a kormányablakokban lehetett. Digitális Jólét Program Pontként a könyvtár támogatja, hogy az olvasói digitális állampolgárrá váljanak.

 

„Cipőt a cipőboltból!” – emlékezhetnek sokan Róna Tibor Több nyelven beszélünk című kabaréválogatásának egyik ismert mondatára. Az a közhely már rég megdőlt, hogy a könyvtárakból csak papíralapú dokumentumokat lehet kölcsönözni, ugyanis az audiovizuális adathordozók megjelenésével már évtizedekkel ezelőtt bővült a paletta és a VHS kazetták, valamint a CD-k korszaka után már DVD-k is kölcsönözhetőek. Arra még néhány évvel ezelőtt is csak kevesen gondolhattak, hogy akár erkölcsi bizonyítványt is lehet igényelni a könyvtárban. És lehet, hiszen a Mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont (KIOSK) telepítése befejeződött, így intézményünk központi épületének (3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) szélfogójában egy intelligens gép segítségével könnyedén lehet intézni az igazgatási ügyeink egy jelentős részét. Nem kell felkeresni a Kormányhivatalt, ha a különböző okmányok érvényességét akarjuk ellenőrizni, vagy születési, házassági anyakönyvi kivonatot, esetleg hatósági erkölcsi bizonyítványt szeretnénk igényelni. 12 féle ügytípus lehet elintézni az intelligens gépek segítségével. A szolgáltatások igénybevételére a könyvtár nyitvatartási idejében nyílik lehetőség. Az olvasók így a klasszikus könyvtári szolgáltatások mellett egy helyen intézhetik el egyéb igazgatási ügyeiket, és az így megspórolt időt akár egy könyvújdonság elolvasására fordíthatják.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …