2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szijjártó Péter: egy nemzet akkor válhat naggyá, ha legendákat tud adni a világnak, Puskás ilyen volt

Szijjártó Péter: egy nemzet akkor válhat naggyá, ha legendákat tud adni a világnak, Puskás ilyen volt

Egy nemzet akkor válhat naggyá igazán, ha legendákat tud adni a világnak, márpedig Puskás Ferenc kétségtelenül ilyen volt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután állampolgársági dokumentumokat adott át a néhai futballista unokájának és dédunokájának a Bozsik Arénában.

„Mitől nagy egy nemzet? Ez kevésbé területfüggő, és kevésbé lakosságszámtól függ, még csak nem is a nyersanyagoktól vagy a katonai erőtől, hanem van egy ezeknél fontosabb mérőszám. Ez pedig az, hogy tudott-e egy nemzet legendát adni a világnak, aki nem csak a saját nemzetét tudta boldoggá tenni (…), hanem más nemzetek fiait és lányait is” – mondta beszédében a tárcavezető, miután a színpadon fogadták Isabela Damborena Puskast és Ane de Juan Damborenát. Majd leszögezte, hogy az Aranycsapat legendás csatárának neve Magyarország szinonimájává vált, akit bármely nemzet polgárai örömmel idéznek az emlékezetükbe. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Puskás mindenfajta cím és hivatalos procedúra nélkül hazánk nagykövete volt a világban és az is a mai napig. Illetve hozátette: Puskás nem pusztán a világtörténelem mindmáig egyik legjobb futballistája volt, hanem egyben kiváló ember is, akit még a vetélytársak is a legnagyobb tisztelettel emlegetnek. A miniszter végezetül aláhúzta, hogy Puskás Ferenc igaz magyar ember volt. „Még akkor is, ha a kommunista diktatúra ki akarta taszítani a magyarok sorából, mégis mindvégig haza akart jönni, és hazaszeretetét átörökítette az utódaira is” – fogalmazott. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…