2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

Shaggy szőnyegek: komfort és dizájn egyben

Hálószobába vagy nappaliba keresel szőnyeget? Olyan típusra vágysz, ami puha, meleg és nagyon komfortos? Fontos emellett a modern, egyedi megjelenés is? Akkor egy shaggy szőnyeg lehet számodra ideális! 2-7 cm közötti hosszú, bolyhos szálakkal rendelkezik, így ha ezt választod, az extra kényelem garantált.

Ha széles választékra vágysz, akkor érdemes ellátogatni a Szőnyeg textil webáruház oldalára. Több mint 2000 shaggy szőnyeg között biztos, hogy megtalálod az ideálisat. Természetesen egyéb olyan típusok is vannak itt, mint a klasszikus, a gyermek- vagy a futóverziók. De ha lakástextilt keresnél, azt is tudsz vásárolni a webshopban.

Mi az a shaggy szőnyeg?

A shaggy jelentése: bolyhos, gubancos, gyapjas, szőrös. Tulajdonképpen mindegyik jelző igaz erre a szőnyegtípusra. Éppen ezért rendkívül kényelmes és puha, nem véletlen, hogy sokak nagy kedvence. Eredetileg flokatil gyapjúból készült, de ma már sokkal inkább jellemző a poliészter alapanyag. Léteznek egészen nagy méretű, dizájn-, illetve luxusdarabok is – ki-ki megtalálja közöttük a számára megfelelőt.

Miért válasszuk?

Amellett, hogy nagyon komfortosak a shaggy szőnyegek, rendkívül mutatósak is. Sokan pont az esztétikai szempontok miatt teszik le mellettük a voksokat. Kicsit bohókás külsejük miatt jól megtörik a modern otthonok letisztultságát. Gazdag szín-, formavilágban és többféle méretben is elérhetők. Nem beszélve arról, hogy kiváló hang- és hőszigetelők.

Hálószobában, nappaliban, dolgozóban is nyugodtan használhatjuk, de konyhába, előszobába vagy bejárathoz ne tegyük az esetleges könnyebb szennyeződés miatt. Inkább olyan helyet válasszunk, ahol keveset közlekedünk. A lábainkat is melegíthetjük rajtuk, de akár le is heveredhetünk rájuk. Bár a karbantartásuk időigényes lehet, ha ügyelünk a tisztításukra, sokáig gyönyörködhetünk bennük.

Mikor dönts más szőnyeg mellett?

Ha egy családtagod asztmás vagy az adott helyiségben 10 év alatti gyermek lakik, akkor nem a shaggy lesz számotokra ideális választás. Ugyanis a speciális gyártástechnológia eredményeként az első 1-2 hónapban a szőnyeg hullatni fogja a szálait. Illetve a szálhossz miatt sem érdemes ebben az esetben ezt a típust megvásárolni.

Karbantartásról néhány szó

A shaggy szőnyegek esetében speciális karbantartás merül fel, ami akár többletköltségekkel is járhat. A hosszú szálak miatt ugyanis sokkal könnyebben megmarad benne/rajta a szennyeződés. Ezért célszerű hetente többször is porszívózni, porolni vagy szőnyegtisztító géppel takarítani bizonyos időközönként. Jó, ha erre felkészülsz már vásárlás előtt.

Elmondhatjuk, hogy megfelelő odafigyelés és ápolás mellett a shaggy szőnyegek hosszú távon ékei lehetnek az otthonunknak. Különleges megjelenésükkel és puhaságukkal igazi kedvencek!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…