2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Rotary Mikulásfutás az idősekért

Némi ellentmondás tükröződik a címben? Kérdezhetnénk joggal, ugyan melyik idős ember hisz még a Mikulásban? Már lassan az unokáinkkal sem tudjuk elhitetni, hogy a jó öreg, egy éjszaka alatt bejárja a földet, a kedves, piros orrú, Rudolf húzta szánján.

 

 

 

Márpedig Gödöllőre ma délelőtt megérkezett, s sok-sok finomsággal várta a gyerekeket, és a vállalkozó kedvű felnőtteket. Ingyen persze nem adta ajándékait, csak azok az iskolások, ovisok kaphattak tőle édességet, gyümölcsöt, akik az Alsóparkban a futópályán lefutották a kijelölt kört.

Több százan voltak, akik ellátogattak a Rotary Klub Gödöllő által meghirdetett eseményre, hogy találkozzanak a Mikulással, de főként azért, hogy nevezési díjaikkal adakozzanak az idős otthon számára megvásárlandó új buszhoz.

Mert a célja ez volt a rendezvénynek. A jótékonykodás, a segítségnyújtás, a mozgásra buzdítás, a közös program, a jókedv, ahol egyaránt futott kicsi és nagy, pedagógus, polgármester, képviselő, olimpiai bajnok. Futottak azért is, hogy az iskolájuk sok-sok ajándékot kapjon a Rotary Klubtól. Az adománygyűjtő ládában pedig szaporodtak a forintok, amelyből előbb-utóbb megvásárolhatja a város az időseknek azt a kisbuszt, amely majd megkönnyíti az életüket, a közlekedésüket.

Így lehet az, hogy a téli mínuszokban is melegedett a lélek ma délelőtt a város parkjában, ahol az időjárás is kegyes volt, még a nap is kisütött, hiszen így karácsony közeledtével, ne felejtsük el a régi mondást: „a jókedvű adakozót, szereti az Isten”

-obe-

Fotó:-ol-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek