2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Vissza kell venni a fideszes milliárdosoktól az uniós támogatások előlegét, amit a magyar adófizetők fizettek ki!

DK: Vissza kell venni a fideszes milliárdosoktól az uniós támogatások előlegét, amit a magyar adófizetők fizettek ki!

Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy az Orbán-kormány 12 éves lopása miatt a Magyarországnak járó, több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel.

Csakhogy az uniós forrásokat a kormány meg szokta előlegezni a fideszes milliárdosoknak a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki azt az állami költségvetésben. Vagyis ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt pedig a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek a cégek és rengetegen veszíthetik el a munkájukat. Nem engedhető meg, hogy az elbukott uniós pénzeket Orbánék a magyar adófizetők ellopott pénzéből pótolják!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…