2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház

A Nemzeti Táncszínház decemberben a csodák színhelye lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha karácsony, akkor Diótörő, idén több alkalommal is műsorra tűzzük E. T. A. Hoffmann világhírű mese-balettjét, a Kossuth-díjas Juronics Tamás koreográfiájában és a Szegedi Kortárs Balett előadásába. Szintén az ünnepre hangolódunk Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat legújabb, Karácsonyi álom című hagyományos és kortárs táncelemeket is magába foglaló előadásával.

Az advent a várakozás időszaka, de mi decemberben a Nemzeti Táncszínházban nemcsak a karácsonyt várjuk izgatottan, hanem legújabb bemutatóinkat is.

A hónap első premierje az egyedülálló táncstílust megalkotó URBAN VERBUNK előadása, amely egy nagyszabású és formabontó tánc show keretében hívja fel a figyelmet, a jelen égető globális társadalmi kérdéseire.  Ezt követően két Shakespeare-adaptációt is műsorra tűzünk. A Kecskemét City Balett a szerző váratlan és fordulatokkal teli komédiájával, a Szentivánéji álommal érkezik, míg a Kulcsár Noémi Tellabor egy a magyar színpadokon ritkábban játszott tragikomédiát, a Téli regét mutatja be. Decemberben a húszéves fennállását ünneplő PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttest is köszönthetjük a Táncszínházban, akik Weöres Sándor filozófikus művét – A teljesség felé – ültetik át a tánc nyelvére.

A Nemzeti Táncszínház Kisterme is számos újdonsággal várja a kamaraprodukciók iránt érdeklődőket. A Duna Táncműhely új produkciójának középpontjában női táncformák és ezen keresztül a női princípium áll, melyet négy csodálatos művész tolmácsol. A Gangaray Dance Company Up című előadása a testben rejlő végtelen lehetőségekre, a zene és tér kapcsolatára fókuszál, hangsúlyozva a mozdulat elsöprő kifejezőerejét, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

Idén a különleges premierek és az ünnepi műsorok mellett, kétféle karácsonyi bérlettel is kedveskedünk nézőinknek, melyek a legnevesebb magyar táncegyüttesek előadásait tartalmazzák, így akár kiváló ajándékötletet kínálva a kultúra és a tánc szerelmesinek. A Karácsonyi Folklór bérletben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes lenyűgöző produkciói szerepelnek, míg a Karácsonyi balett bérletben a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Pécsi Balett látványos alkotásai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …