2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Kábítószer-ellenes Világnap

Június 26-át – az ENSZ döntése alapján — 1987-óta a Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. 1987-ben ugyanezen a napon az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. Az idei világnap szlogenje:”Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!” */

Az Országos Kábítószer – ellenes Világnap alkalmából Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetekkel együtt szakmai napot tart.

A városháza előtti téren, a Széchenyi szobor mellett a Kábítószer – ellenes Világnap alkalmából utcai rendezvényt tartanak, mely délelőtt 9 órakor kezdődik.

Az utcai rendezvényen fellépnek a Guruló Színház művészei, akik a *Képzelt riport egy Amerikai popfesztiválról”* című előadást adják elő.
Egészséges életmóddal kapcsolatos kiállítást rendeznek,tanácsadó pavilonokat állítanak fel, itt az ANTSZ, a Szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetek és a Rendőrség ad ingyenes tanácsokat.
„Ingyenes ölelés!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek