2024. 09. 27. péntek

Adalbert
1 EUR 396 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Mindenhol szükség van tanárokra!

Mindenhol szükség van tanárokra!

Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rájuk égető szükség. 

Így aztán alig akad olyan falu vagy város – akár kisebb vagy akár nagyobb –, ahol ne lenne üresedés egy-egy oktatási intézményben. A nyár vége felé számos olyan hirdetés üthette meg a szemünket, amikor egy intézmény akár 5-10 tanárt is keresett.

Ez persze számunkra roppant kedvező, hiszen ha tanárként szeretnénk elhelyezkedni, akkor bőséges kínálatból válogathatunk. Ha épp álláskeresésben vagyunk, akkor tanári és oktató állások Nyíregyházán is szép számmal elérhetőek, így ha ebben a térségben szeretnénk maradni, vagy épp itt szeretnénk letelepedni, akkor mindenképpen nézzünk szét a nyiregyhazaallas.hu kínálatában.

Állami vagy magánintézmény?

Örök dilemma ez a tanulók számára is, hiszen míg az egyik ingyenes, addig a másik sok esetben sokkal jobb minőséget képvisel, és ezt mind a tanárok, mind pedig a tanulók is érzik, hiszen teljesen más szemlélettel vezetik a magán-, mint az állami intézményeket. Míg előbbinél a bértábla a mérvadó, az utóbbinál jóval szabadabb kezet kapnak a munkáltatók.

Természetesen a saját életünket is figyelembe kell venni ahhoz, hogy jól döntsünk, hiszen minden élethelyzet más, épp ezért ami az egyik tanárnak ideális munka, a másiknak megoldhatatlan. Sőt, a jelentkezés menete is merőben más, így ha a magán út mellett döntünk, akkor a fent említett portál lesz a kiindulási pontunk!

Egy hivatás, ami nem ér véget, amikor kilépünk az iskola kapuján…

Sokan tévesen azt hiszik, hogy tanárnak lenni csupán annyit jelent, hogy besétálunk egy tanterembe, és 45 perc alatt leadunk egy előre meghatározott ismeretanyagot. A valóság azonban aligha állhatna távolabb ettől, ugyanis a munka java része a tantermen kívül zajlik, maga az előadás, a tanóra pedig csupán a “főpróba”.

Ahhoz, hogy ez jól sikerüljön, rengeteg előkészület szükséges, valamint muszáj folyamatosan képezni magunkat, hogy módszertanilag mindig a legfrissebb nézetek szerint próbáljuk a tanulóknak átadni a tudásunkat.

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor még ott vár ránk a tetemes adminisztráció, ami a törvényi szabályozás miatt kikerülhetetlen.

Rendkívül hálás szakma!

Bár elsőre talán mindenkinek a kötelezettségek, feladatok és teendők végeláthatatlan lajstroma jut az eszébe a tanári szakmáról, azért számos pozitívum is vár ránk!

A megcsillanó tekintetek, az ölelések, a sikertörténetek, a tanulók előmenetele mind olyan tényezők, amelyek képesek fenntartani a motivációt, és erőt adnak azokra a napokra is, amikor alig akarunk felkelni és bemenni dolgozni.

Gondoljunk csak bele abba, hogy mi magunk is hány tanárunkra gondolunk vissza hálával és szeretettel – váljunk mi magunk is ilyen oktatóvá, tanárrá, teremtsünk és adjunk értékeket, mert ha valamikor szükség van rá, akkor az most van!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sportosan elegáns divat férfiaknak
A 80-as évek hozták magukkal az ezirányú változást a férfiak öltözködési stílusában. Egyre többen kezdték viselni a farmer, sportcipő, pulóver kombiná…

További cikkek