2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Milyen télikabátot érdemes választani a hidegebb időszakra?

Milyen télikabátot érdemes választani a hidegebb időszakra?

Amikor a téli ruhatárunkat állítjuk össze, akkor sok nehézséggel kell szembenéznünk. Nem mindegy ugyanis, hogy az egyes darabok mennyire béleltek, tartanak melegen bennünket. Sok esetben csak a kinézetre fektetünk hangsúlyt, pedig a belső kialakítás legalább ennyire fontos, ha nem még ennél is jobban.

 

 

A felsők kapcsán arra kell ügyelni, hogy az jó hőtartó anyagból készüljön. Egy kényelmes, kapucni nélküli, meleg változat tökéletes megoldás a téli hónapokra. Csak erre jöhet rá egy minőségi télikabát a BORGO-tól, amely tartja a hőt, mégsem lesz túl nagy melegünk a nap folyamán.

 

De vajon, hogyan érdemes télikabátot választani a hidegebb hónapokra? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ.

 

A téli öltözködés

 

Ahhoz, hogy január végén se fázzunk meg és dőljünk ágynak, mindenképpen érdemes olyan ruhadarabokat vásárolni, amelyek melegen tartanak bennünket. Ezt elérhetjük úgy is, ha rétegesen öltözködünk, hiszen sokszor a reggeli órákban sokkal több ruhára van szükségünk, mint délután.

 

Az egyik legrosszabb, ha túlzottan vastag felsőket választunk, amelyek nem elég, hogy túlzottan melegek, de még nem is szellőznek megfelelően. Ilyenkor sokkal jobb, ha a pólóra felveszünk egy hosszú felsőt, majd arra egy mellényt és egy télikabátot. Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a legfelsőbb réteg kapcsán kell figyelni a minőségre, hanem a pulcsi és a póló kapcsán is. Utóbbinál a legjobb olyan típust magunkra kapni, amely képes megfelelő mértékben elvezetni a nedvességet, nem izzadunk meg benne túlzottan.

 

Ez jelenthet egy selyem, esetleg egy poliészter típust, amelyekben biztosan nem izzadunk meg, még hosszabb távon sem. Télen jobb elkerülni a pamutot, hiszen az magában tartja a vizet és a nedvességet, így könnyedén megfázhatunk.

 

Milyen a jó télikabát?

 

Talán az egyik legfontosabb, amit minden réteg esetén érdemes átgondolni, hogy az adott darab kényelmes legyen, hosszú távon is. Akadnak olyan esetek, amikor hiába szeretnénk rétegesen öltözködni, valami miatt erre nincs lehetőség, esetleg mi magunk nem szeretjük ezt a megoldást. Olyankor jöhet egy vastagabb, bélelt belsővel ellátott darab, ami tökéletesen alkalmas egy olyan hétköznapra, amikor a hőmérséklet már a mínusz 10-et verdesi.

 

Amikor télikabátot vásárolunk, mindenképpen hangsúlyt kell fektetni a légáteresztő képességére, illetve a vízhatlanságra egyaránt. Még mindig vannak olyan időszakok Magyarországon, amikor több napig esik a hó, így fontos, hogy olyan típust szerezzünk be, ami szárazon tart bennünket. Sok kellemetlenségben lehet részünk ugyanis, ha egész nap vizes kabátban kell lennünk.

 

A megfelelő összeállítás érdekében pedig semmi esetre se feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem. Ilyen egy meleg és kötött sapka, egy minőségi kesztyű, illetve egy sál, ami a nyakunkat védheti meg a szeles időjárástól. Mindegyiknek megvan az a funkciója, amellyel sokkal kisebb eséllyel fázunk meg a nap során.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek