2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Megvannak a Dzsámira komponált döntős gyerekrajzok!

Több mint 2500 gyermek nevezett az idei Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázatra. A zsűri előválogatása alapján megszületett a döntés, hogy kik kerülhetnek idén a döntőbe. A következő hetekben szebbnél szebb „mini fényfestő alkotások” varázsolnak meghitt hangulatot a pécsi Széchenyi térre.

 

A zsűrinek nehéz feladata volt, a színvonalas pályázatokból korcsoportonként 40, azaz összesen 120 rajzot kellett kiválasztaniuk. A döntősök listája a mai naptól megtalálható a honlapon: https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat

A Dzsámi homlokzatán pedig az alábbi időpontokban lesznek láthatók a döntős művek:

  • december 2–4. – 16:30 – 19:30
  • december 9–11. – 16:30 – 19:30
  • december 16–18. – 16:30 – 19:30

 

A szakmai zsűri tagjai:

 

  • Sztojánovits Andrea – zsűrielnök, a Zsolnay Fényfesztivál szakmai partnere, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékének egyetemi adjunktusa
  • Balogh Tünde – a Pécsi Galériák kiállítási koordinátora, múzeumpedagógus
  • Velner Eszter – művészpedagógus, rajztanár, a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont oktatója
  • Németh Pál – szobrászművész, a PTE Műszaki és Informatikai Kar oktatója
  • Ujvári Dániel – fényművész, a LALUZ alkotócsoport tagja

 

A döntősök közé kerülni már önmagában is nagy megtiszteltetés, ám a verseny ezzel még nem ért véget, hiszen a zsűri ezek után ki fogja választani azt a korcsoportonként 3-3 alkotást, akik megnyerik a versenyt és értékes tárgyjutalomban részesülnek.

 

Nemcsak a zsűri, hanem minden érdeklődő véleményt nyilváníthat, ugyanis közönségszavazás indul december 9-én 12.00 órakor, ami 19-én, déli 12.00-kor zárul. Itt minden korcsoportban a legtöbb szavazatot elért alkotót jutalmazzák. Szavazni a https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat honlapon lehet.

 

Végül december 21-én, délután 17.00 órakor online eredményhirdetés keretében kiderül, hogy kik az idei nyertesek. Alkotásaikat december 21-én 18.00–20.00 között lehet megcsodálni a Dzsámin.

 

Azért, hogy mindenki számára örömteli legyen a pályázat, minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotás látható lesz a Dzsámin december 22-én, 16.30-18.30 között. Korcsoportonként, ABC sorrendben vetítik ki a rajzokat. A művek a honlapról is letölthetők lesznek, így a szülők akár karácsonyi üdvözletként is elküldhetik gyermekük alkotását szeretteiknek, ismerőseiknek.

 

https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat/

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek