2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megjelent Vámos Robi, gyermekcoach „Bátran lehetsz FURA!” című könyve

Megjelent Vámos Robi, gyermekcoach „Bátran lehetsz FURA!” című könyve

Gyerekeknek, felnőtteknek, szülőknek, tanároknak szól az új kötet

 

Vámos Robi, művész-mentor, Gyémántbogár® alapítójának legújabb szerzeménye mindazoknak segít, akik úgy érzik, túl sok problémával kell szembenézniük, senki nem érti meg őket. Mit jelent furának lenni, és ha nincs is olyan, hogy fura valaki? A furaság egy nézőpont. Ez a könyv segít, és erőt ad mindazoknak, akik úgy érzik, kilógnak a sorból, és azoknak is, akik valaha így éreztek, és nem találtak megoldást.

 

Vámos Robi gépészmérnökből lett rajzoló, majd gyermekekkel foglalkozó szakember. Az olvasó kezébe adja a túlélési útmutatót, amit bármikor fellapozhat, ha összecsapnak a feje felett a hullámok, és mindig megtalálja benne azokat a gondolatokat, amelyek felemelnek, és megerősítenek. Végre egy könyv, ami megért, nem kritizál, hanem elfogad!

 

A gyermekcoach elárulja, miért írta meg a „Bátran lehetsz FURA!” című könyvet, és miben szeretne segíteni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt?

 

– Szeretném, ha azok, akik úgy érzik, kilógnak a sorból, kevésbé éreznék ezt. Önmagukra találnának. Kötelező olvasmánynak szánom a saját tanítványaimnak, szüleiknek, művészlelkeknek, felnőtteknek, akik szeretnék, ha gyermekük szabadabb lenne, mint amilyen szabadok ők maguk lehettek. Szeretném, ha sokan, nagyon sokan elolvasnák, mert tudom, hogy ez az, ami nekik eddig hiányzott. Szeretném a tapasztalatom átadni sok-sok embernek vele. 10 éves kortól a kis és nagy kamaszoknak, fiatal felnőtteknek és szüleiknek ajánlom ezt a kötetet, amellyel saját maguk elfogadását szeretném erősíteni, hogy a külső körülményeknek megfelelés ne változtasson rajtuk. Hogy megmaradjanak annak a kincsnek, akinek születtek, vagy találjanak vissza önmagukhoz. Sokkal közelebb áll majd az emberhez mint az eddigiek. A korábbi könyvek is kimozdítóak lettek, de ez még inkább. Szerintem nehéz lesz nem változtatni a hozzáállásán annak, aki elolvassa. Vagy sokkal inkább el fogja hinni, hogy eleve minden rendben vele. Szeretném, ha az olvasó tisztában lenne vele, mekkora ajándék ő maga, és mit veszít a világ, ha nem adja önmagát. Azt tanácsolom, hogy ismerje meg, miben jó, mert ott van benne a kincs. Ott van, nem is olyan mélyen. Rejtve van, és időnként a felszínre kerül. Ilyenkor azt hiszi, az a baj, ha felszínre kerül. Pedig pontosan ilyenkor adja át az ajándékot. Szép csomagolás, és ezt ő bontja ki, belülről. Lassan. Ismerje meg önmagát! Ismerje meg, mit szeretnek benne! És ha megismeri, mit szeretnek benne, akkor arra is rájön, hogy bizony szeretikrészletezte a szakember.

 

5 dolog, amiért hálás lehet az olvasó ennek a könyvnek:

 

– Bebizonyítja, hogy nem vagyunk egyedül.

– Megmutatja, különlegesként hogyan lehet boldoggá válni egy olyan világban, ahol nem szeretik, ha valaki kilóg a sorból.

– Megtanít, hogyan fogadjuk el azokat, akik nem fogadnak el minket, és segít rájönni, hogyan fogadjuk el önmagunkat.

– Egyértelműen érteni fogjuk, hogy lehetünk bátran csodabogarak és furák!

– De leginkább azt érezzük majd, hogy bátran lehetünk azok, akik csak szeretnénk!

 

Balatoni József “Jocó bácsi” ajánlása:

 

“Robi könyve hiánypótló, hisz pont arra világít rá, hogy merj fura lenni – hiszem, hogy mindenki más és mindenki fura, csak valaki, valamikor kitalált egy normát, amihez próbálunk igazodni, szerintem feleslegesen -, merj kimaradni a sorból, merj önmagad lenni. Ezek a gondolatok pedig azt hiszem, mindenkinek adnak, és mindenkinek mutatnak egy szemléletet, ami segít egy boldogabb, önazonos élet felé. A cél pedig ez…”

 

Szabó Eszter – klinikai szakpszichológus

 

“Robi könyve ugyan első körben a magukat furának érző gyermekeknek íródott, de az ő szüleiknek, a gyermeklelkű felnőtteknek és a magukat furának érző felnőtteknek is érdemes elolvasniuk. Magukra fognak ismerni, és „használati utasítást” kaphatnak. Olvasd Robi könyvét nyitott szívvel és lélekkel, szerető elfogadással. És a világ szürkéből színessé válik.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum