2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Zenei csemege

Október 7-én, kedden egy igazi zenei csemegével várja vendégeit a Művészetek Háza, Rendhagyó Prímástalálkozó címmel. Ebben a különleges formációban a magyar zenei élet kimagasló, különböző zenei műfajokat képviselő egyéniségei muzsikálnak együtt.

A tízfős zenekar tagja a hegedű virtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban játszó Vizeli Balázs, Dresch Mihály, akiről elsősorban a dzsessz, Balogh Kálmán, akiről a világzene hangzásvilága jut eszünkbe. Szólóikhoz a hagyományos népi hangszerek legjobb hazai mesterei adják a kíséretet: Doór Róbert nagybőgős és Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A zenekar vendége a felvidéki Tornalján élő Puskó Márton, aki a Balatonfüreden megrendezett Anna-bál Prímásversenyén a zsűri különdíját nyerte. A Prímástalálkozó két énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva. Ezt a formációt a neves világzenei szaklap, a brit Songlines beválogatta a Top of the World listájára.
A Rendhagyó Prímástalálkozó 2011-ben megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…