2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

XII. Borsodi Művészeti Fesztivál

2012. június 13-24.

Kazincbarcika Város Önkormányzata, valamint az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ idén tizenkettedik alkalommal mutatja be a térség legnívósabb összművészeti programsorozatát, a Borsodi Művészeti Fesztivált.

 

A nyárindító rendezvény június 13-án veszi kezdetét, majd 12 napon keresztül, több mint 20 helyszínen, közel 50 programmal várja a művészet kedvelőit. Koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, borlovag-avatással egybekötött bormustra, író-olvasó találkozó színesítik a városlakók, a környékbeliek, és az idelátogatók, az idősek, a fiatalok és a gyerekek napjait.

A főszervezők, a térség önkormányzatai, a Filharmónia Kelet-Magyarország Nonprofit Kft. és a rendezvény támogatói évről-évre arra törekszenek, hogy minőségi és egyben kedvelt programokat kínáljanak varázslatos helyszíneken: templomokban, kiállító –és színháztermekben, kastélykertekben, a kazincbarcikaiak kedvenc pihenőhelyén, a Csónakázó-tónál, a lázbérci víztározó gátjánál, a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvarban, az Aggteleki Cseppkőbarlangban…

A fesztivál különleges helyszínbeli adottságait és rangos programjait ismerve a hazai előadók, művészek, zenekarok örömmel vállalják a felkérést. Az idei fellépők:

PÉTERFY BORI & LOVE BAND,    KISCSILLAG, HALÁSZ JUDIT, MAGNA CUM LAUDE, CSÍK ZENEKAR, ISMERŐS ARCOK, ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, SEBESTYÉN MÁRTA ÉS ANDREJSZKY JUDIT, L’ART POUR L’ART TÁRSULAT, GHYMES, TÁTRAI – SZŰCS: LATIN, ROY ÉS ÁDÁM KEEP FLOYDING, WADONNA …ÉS MÉG SOKAN MÁSOK.

2012-ben a Benkó Dixieland Band 28. alkalommal látogat el Sajógalgócra, ami az országban egyedülálló tradíciónak mondható.

Hosszú idő után nagy öröm számunkra, hogy ismét a fesztivál helyszínei között üdvözölhetjük Szilvásváradot, mely Nagyvisnyó, Tardona és Dédestapolcsány mellett különleges színfoltja lesz az idei évnek.

Mindezt összegezve a Borsodi Művészeti Fesztivál egy olyan rendezvénysorozat, amely nemcsak felhívja a figyelmet a környék természeti szépségeire, hanem minden korosztályt megszólítva a legszínesebb minőségi programokat kínálja sok esetben ingyenesen az érdeklődők számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…