2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Világméretű adománygyűjtés május 3-án és 4-én

A délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádiók támogatása
A Mária Rádiók Világcsaládja minden évben világméretű adománygyűjtést rendez az újonnan induló, vagy a nehéz helyzetben levő Mária Rádiók számára. A világon ma több mint 70 Mária Rádió működik 5 kontinensen, célja minden rádiónak ugyanaz: Isten szeretetének továbbadása a mai társadalomban élő emberek számára. Vannak azonban olyan Mária Rádiók, amelyek nehezen vagy egyáltalán nem tudnának működni akkor, ha más országok hallgatóitól nem kapnának támogatást. Ilyen például az Afrikában induló rádiók nagy része, s ebbe a kategóriába tartoznak a Felvidéken valamint a Délvidéken működő magyar nyelvű Mária Rádiók is, ahol a helyi magyarság társadalma nem elég erős ahhoz, hogy fenntartsa a saját Mária Rádióját.

A magyarországi rádió ezért a május 3-án és 4-én megrendezésre kerülő világméretű adománygyűjtés alkalmával a délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű rádiók működéséhez gyűjt adományokat. A határon túli magyarság számára a magyar nyelvű imádságok segítenek önazonosságuk, identitásuk megőrzésében. A hit számukra egyaránt jelent Istenbe vetett bizalmat, közösséget megtartó erőt, templomot és iskolát. Külön öröm számunkra, hogy a felvidéki Mária Rádió műsorigazgatója, Lépes Lóránt atya egyben a magyarországi Mária Rádió műsorigazgatója is lett idén januártól.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyarországi Mária Rádió hallgatói szívből felelősséget éreznek határon túli testvéreinkért, s évek óta segítik őket abban is, hogy ők is az anyanyelvükön hallgathassanak szentmisét, rózsafüzért, hittanórát. Az eddigi évek során számukra összegyűjtött adományok a mai napig segítik mindkét határon túli rádió működését. A tavalyi gyűjtés eredményeképp a felvidék magyar nyelvű stáb Lóránt atya vezetésével el tudta indítani a szlovák nyelvű adást is, a délvidéki csapat pedig megkezdte újabb helyi frekvenciák megpályázását.

Az adományozás a délvidéki és a felvidéki rádió számára megkezdődhet banki átutalással vagy csekkes befizetéssel. A Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000. Fontos, hogy az utalásnál és a csekkes befizetésnél a Közlemény rovatban tüntessék fel: MARIATHON. Az így érkező adományokat eljuttatjuk a határon túli rádiók számára.

A délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádió működtetése évente összesen 18.000.0000 Ft-ba kerül. Hallgatóik segítségével ennek az összegnek a felét tudják fedezni, ezért idei Mariathonunk alkalmával 9.000.000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni számukra.

Május 3-án és 4-én élő, ingyenesen hívható adományvonalunk telefonszáma Magyarországon:
06 1 999 44 30

Május 3-án és 4-én élő, ingyenesen hívható adományvonalunk telefonszáma Felvidéken:
035 7 72 72 72

Az adománygyűjtést folyamatos háttérimádság kíséri!

Részletes információ a https://www.mariaradio.hu/mariathon oldalon is elérhető. Az adománygyűjtés nyomon követhető élő adásban a Mária Rádió Facebook-oldalán!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek