2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Ünnepeld sportosan a Magyar Sport Napját!

A sport inspirál, élményeket és hősöket teremt.
 Magyar Sport Napján a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata közös aktív sport összefogásra, és emlékezésre hív a nagy elődökről, akik letették a magyar sport elismerésének és sikereinek alapköveit, mind kitartásukkal, mind szaktudásukkal.

Gróf Esterházy Miksa, a magyar atlétika atyja és Molnár Lajos újságíró kezdeményezésére 1875. április 8-án megalakult Magyar Atlétikai Club. A frissen alakult Club május 6-án már meg is rendezhette a kontinens első szabadtéri sporteseményét Budapesten. Ez a dátum bekerült a magyar sporttörténelembe, 2000 óta pedig ezen a napon emlékezünk, és ünnepeljük a Magyar Sport Napját. A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing tagozata küldetéséhez híven, miszerint katalizátor szerepet kíván betölteni a magyar sportmarketing piacon, a Magyar Sport Napján arra ösztönzi az embereket, hogy a sportolás mellett emlékezzenek a katartikus a magyar sportélményekre, valamint ezáltal az üzletiszféra figyelmét is fel kívánja hívni a sportmarketing piacban rejlő üzleti potenciálra.

„A sport az emberiség történelmének egyik legősibb szórakozási, szabadidős tevékenysége. Legnagyobb értéke a társadalmi beágyazottságánál fogva a társadalom mentális és fizikai egészségének megőrzése. A profi sportban elért kiemelkedő teljesítmények hétköznapi hősöket szülnek, akik inspirációt és motivációt visznek az emberek mindennapjaiba. Emellett persze nem mehetünk el a sport gazdasági jelentősége, ereje mellett sem, amely a 20. században egy önálló iparággá vált. Emberek milliárdjait elérve mozgatja és szólítja meg, érzelmi kötődést építve ki a minket körülvevő márkákkal.” – fűzte a megemlékezés felhívásához Nagy László, a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatának elnöke.

A MMSZ sportmarketing tagozata arra ösztönzi az emberek, hogy emlékezzünk 1875. május 6-ra sportosan és az emblematikus sportélmények felidézésével, amikor is a MAC megalakulásával világhódító útjára indult a magyar sport. A club aktív évei alatt 21 sportágnak adva otthont hihetetlen sikereket halmozott fel. A második világháború után feloszlatták és csak a rendszerváltáskor sikerült újraéleszteni, de tagjai az első aktív évek alatt megalapozták a magyar sportolók és a magyar sport hírnevét és hitét – 63 aranyérmet nyertek a Club sportolói olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon – akik a mai napig példaképek a fiatal sportolók számára, úgymint a vívó Gerevich Aladár, Rajcsányi László, az atléta Németh Imre, a birkózó Bóbis Gyula és a vízilabdázó id. Szívós István.  

„Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Puskás Ferenc, Dárdai Pál, Papp László, Szilágyi Áron, Berki Krisztián, a milleniumi vízilabda válogatott, a olimpiai gyorskorcsolya váltó, Michelisz Norbi, Szalay Balázs, Talmácsi Gábor, Kokó, a magyar labdarúgó válogatott EB szereplése, Kovács Katalin és még bőven lehetne folytatni a sort. A magyar sport kiváló sportolókkal és emlékekkel ajándékoz meg minket évről évre.

Számos világ- és Európa – bajnoki érem, 177 olimpiai arany, több millió boldog magyar szurkoló. A sport a társadalomra nem csak mentálisan és fizikálisan van jó hatással, de komoly gazdasági erővel is rendelkezik. Az elmúlt években az Európai Bizottság által elrendelt kutatás szerint, a sport több száz milliárd forintnyi hozzáadott értéket jelent a magyar gazdaságnak, amely szám azóta  folyamatosan, és jelentős mértékben nő.” – tette hozzá a sport jelentőségéről, Németh Ottó, az MMSZ Sportmarketing Tagozatának alenöke.

Az MMSZ Sportmarketing tagozata arra buzdít mindenkit, hogy a Magyar Sport napján ossza meg sportpillanatait a #magyarsportnapja, #sportereje, #sportszabadsag hastegekkel és ünnepeljünk, tisztelegjünk és emlékezzünk közösen bajnokaink legszebb sportpillanatira a saját megélt sport élményeinkkel. A sport mindenkié!

Szerző:
Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozat –
www.facebook.com/mmsz.sportmarketing

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek