2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Világforradalom és ökobéke

5 napos nyári egyetem a Védegylet, az Ökopolitikai Műhely Alapítvány, valamint a Green European Foundation szervezésében

Idén július 21-25-ig immár harmadszor kerül megrendezésre az Ökopolitikai Nyári Egyetem Horányban az Árnyas Sziget tábor területén. A rendezvény legfontosabb célja, hogy az utóbbi években megerősödött ökopolitikai gondolkodásmód elméleti és gyakorlati vetületeit az érdeklődők számára egy barátságos és hiteles közegben adja át. A színvonalas programoknak és az egyedülállóan jó hangulatnak köszönhetően a harmadik évre Szárszó és Lakitelek után a Horányi Árnyas Sziget is meghatározó helyszíne lehet a hazai kritikus mozgalmaknak és gondolkodóknak.
A nyári egyetemre több mint 100 magyar és 30 külföldi résztvevő várható, valamint körülbelül 50 hazai és nemzetközi előadó fogadta el meghívásunkat.
Szemináriumi és panelbeszélgetéseinken olyan neves előadókat látunk vendégül, mint Peter Wahl-t, a nemzetközi globalizációkritikus mozgalmak egyik jelentős alakját, Dariusz Szwed-et, a lengyel zöld párt egyik vezetőjét, Jávor Benedeket, a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnökét, Hadas Miklós szociológust, illetve Elek István közíró. Emellett számos módon kapcsolódhatnak ki a résztvevők, pl. tábortűz, részvételi színház, jóga.
A táborban nem csak beszélünk a részvételről: a tábor vendégei az első naptól kezdve csoportokra osztva közösen segítenek a szervezőknek a tábori feladatok lebonyolításában. A helyszínen csak vegetáriánus, helyben termelt bio ételeket szolgálunk fel, és természetesen szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Ily módon a résztvevők ottlétük alatt nagy mértékben csökkentik ökológiai lábnyomukat.
A Nyári Egyetem az Ökopolitikai Műhely Alapítvány és a Védegylet közös szervezésében valósul meg, a program társszervezője a Green European Foundation. Támogatói: Európai Parlament, Európai Bizottság, International Visegrad Fund, Izland Liechtenstein és Norvégia az EGT és Norvég finanszírozási mechanizmuson keresztül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…