2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Varázslatos játéksziget kicsiknek és nagyoknak

Új funkciót kap a II. sz. Bölcsőde, ahol február 13-án elindul a „Játéksziget” program.

A programra az Európai Unió által támogatott Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja elnevezésű beruházás keretében kerül sor.
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2010-ben részesült vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.  
Ennek része a „Bölcsődei új funkció” projektelem, melynek megvalósításában az önkormányzat együttműködő partnere a Szociális Szolgáltató Központ II. sz. Bölcsődéje.

Tanuljunk meg játszani

A közelmúltban – szintén a projekt keretében – megújult a bölcsőde, így a programot egy modern, szép és akadálymentesített épületben kezdhetik el.           – Február 13-tól minden hétköznap reggel 9 órától várjuk a bölcsődés korú kisgyermekeket szüleikkel, nagyszüleikkel speciális játszócsoportunkba, melynek a „Játéksziget” nevet adtuk – mondta Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.
– Itt a játékhoz szakembert, megfelelő környezetet, nyugodt légkört és gazdag játékkészletet biztosítunk. A jól kiválasztott játékok, a felnőttek odafigyelése, elismerése, az együttjátszás öröme ösztönzi a gyermeket arra, hogy megismerjék a világot. A másokkal való játszás során tanulják meg a társas együttlét szabályait és normáit. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, információt és ötletet adni a szülőknek, igazából tehát erről szól a „Játéksziget” program – mondta Csősz Béláné.
A szakemberek azt mondják: a játék, mint a világ megismerésének egyik eszköze nagyon fontos szerepet kell, hogy játsszon a kicsik életében. Ám nem mindegy, hogy milyen életkorban, hogyan, mivel játszunk, a most felkínált lehetőséget tehát érdemes kipróbálni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…