2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Vár-szerenád a Lovagteremben – kétszer is felcsendül A négy évszak

Vár-szerenád a Lovagteremben – kétszer is felcsendül A négy évszak

Az évad utolsó Vár-szerenád koncertjeit tartja a Miskolci Szimfonikus Zenekar május 16-án a Diósgyőri vár lovagtermében. A különleges akusztikai tulajdonságokkal rendelkező helyszínen ezúttal Vivaldi legismertebb alkotása, A négy évszak csendül föl – a nagy érdeklődésre való tekintettel egy este két alkalommal.
Antonio Vivaldi népszerű hegedűverseny-ciklusa négy önálló versenyműből áll, ezek A tavasz, A nyár, Az ősz és A tél, melyekben kiemelkedő szerepet kap a hegedű mint szólóhangszer.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar szombati hangversenyén a szólista szerepkörében Kaulics-Nagy Zsófia, a zenekar egyik koncertmestere mutatkozik be, aki mind előadóművészként, mind oktatóként kiemelkedő szerepet tölt be Miskolc kulturális életében, és ezzel a koncerttel ünnepli 30 éves zenekari tagságát is. A zenekart a koncerten Gál Tamás, Liszt-díjas, érdemes művész az együttes művészeti vezetője vezényli.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára Vár-szerenád sorozatát, melynek helyszínéül a felújított Diósgyőri vár lovagterme szolgál. A koncerttípus sikerére való tekintettel az együttes a következő évadban is tervezi a sorozat folytatását.

A május 16-i 19 órakor kezdődő koncertre minden jegy elkelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanezen a napon 17.30-tól egy újabb koncertet is tartanak, melyre jegyek még kaphatók a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában és a Filharmónia miskolci irodájában.

A koncert részletei:
Vár-szerenád, május 16., 17:30 és 19:00 óra, Diósgyőri vár – lovagterem

Műsor:
Vivaldi: A négy évszak

Közreműködők:
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Kaulics-Nagy Zsófia

Vezényel: Gál Tamás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek