2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Továbbra is semmibe veszi a kormány a 93 ezer szociális ágazatban dolgozót

2011 óta 124 ezer forintról 105 ezer forintra csökkent a szociális szférában az átlagbér, az ágazatban dolgozók 75 százaléka minimálbért vagy ez alatti összeget tud hazavinni. A kormány évek óta hitegeti a szociális területen dolgozó 93 ezer embert, hogy lesz béremelés.  Sőt! Czibere Károly államtitkár márciusban még azt nyilatkozta, hogy 2016 januárjától a kormány szeretné a szociális életpályamodellt bevezetni.
A benyújtott 2016-os költségvetés azonban nem tartalmazza az életpályamodellt, csupán nyomokban található benne szociális ágazati pótlék. Felháborító és tűrhetetlen, hogy a kormány továbbra is csak hitegeti a szociális területen dolgozókat, visszaélve a szakemberek magas toleranciaszintjével és hivatástudatával.

A szociális ágazatban dolgozók méltó elismerése érdekében a Jobbik Magyarországért Mozgalom – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is kezdeményezni fogja a költségvetési törvény módosításában az ágazati bérrendezését, bízva abban, hogy a kormány ezúttal már kész megvalósítani a korábban tett ígéreteit.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…