2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Valétálás a Miskolci Egyetemen

Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon.

Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander. A Városháza régi főbejárata előtt az intézmény 7 karának végzős hallgatói gyülekeztek és álltak díszsorfalat. A város nevében Pfiegler Péter alpolgármester, az egyetem nevében Prof Dr. Torma András rektor búcsúztatott, míg a hallgatókat a Műszaki Földtudományi Kar valétaelnöke, Szűcs Máté köszöntötte. Az ünnepség után a hallgatók egy csoportja bányászlámpással indult el „szalamandra” alakzatban, s őket a karonként felsorakozott hallgatók fáklyákkal, „Bursch-nótákat” énekelve követtek a Városház tér – Széchenyi utca – Kazinczy út – Kelemen Didák utca – Petőfi tér útvonalon.
Az esemény egy másik állomása a Földes Ferenc Gimnázium volt, ahol a „70 éve Miskolcon” elnevezésű egyetemi jubileumi rendezvénysorozathoz is kapcsolódva a felvonulók megkoszorúzták az épület homlokzatán azt az emléktáblát, amely annak őrzi emlékét, hogy a gimnázium épületének földszinti tornatermében tartott fizika-előadással kezdődtek meg 1949 szeptemberében a Miskolcon alapított Nehézipari Műszaki Egyetem első évfolyamának előadásai.
A felvonulás utolsó állomásán, a Petőfi téren a Műszaki Anyagtudományi kar valétaelnöke, Fügedi Péter mondott ünnepi beszédet, majd a karok leköszönő valétaelnökei átadták az elnöki szalagot és a kar zászlaját az utódaiknak. A Petőfi szobor megkoszorúzása után az eseményt a karok himnuszai, a „Gaudeamus igitur…” és a „Ballag már a vén diák” kezdetű dalok zárták.
Jó Szerencsét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek