2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Üzlet és/vagy ösztönök…?

Töretlenül nő a népszerűsége a romantikus műfaj határmezsgyéjén elhelyezkedő (ha nagyon akarjuk, rá lehet húzni) erotikus regényeknek. Melyeknek jellegzetes vonása, hogy szereplői a felsőbb társadalmi rétegekből kerülnek ki, így a hangulatot áthatja a csillogás, a gazdagság és olykor a sznobság.

A Milliárdosfeleségek-sorozat esetében sincs ez másként, melynek szerzője, Jennifer Probst a negyedik (és egyben utolsó) részben Carina nővérére áll lesben Cupido. Vajon a hozzá tartozó nyíllal melyik férfi szívét veszi célba?

Carina Conte rátalált a szerelemre, azonban testvére, Julietta még nem osztozkodhat efféle boldogságban. Nincs is ideje afférokra: a családi cég felsővezetői posztját tölti be. szenvedélye a munka, szentélye a trendi milánói apartmanja. Csakhogy a kémiának még ő sem tud ellenállni, akármennyire is határozott és kemény az üzleti életben. Merthogy egy ellenállhatatlan ajánlat előcsalogatja őt rejtekéből (na meg a húga által ajánlott szerelmi bűbáj). A csali pedig Sawyer Wells, a maga megtestesült férfias – és öltönyös – tökélyében. A férfi még több okot ad az utána való epekedésre: egy nemzetközi butikhotel-láncban utazik – az exkluzív üzleti partnerkapcsolat kilátása Julietta számára több mint puszta felkérés táncra.

Viszont a helyzet valójában nem ilyen egyszerű: Juliettát megégették már a múltban, ami miatt sógora barátját a bizalmába fogadni a legkockázatosabb ölet. De mit is tudna tenni, ha egyszer Sawyernek annyira igéző a tekintete, hogy képes a konferenciaterem egészen más – nem rendeltetésszerű – használatát latolgatni? Egyetlen megoldásnak látja, hogy fejest ugrik a mélybe: a soha vissza nem térő alkalomért, hogy a pékséget globális hálózattá fejlessze, keveri a rideg, hideg üzletet a forró, csábító vonzerővel. Ám Sawyer nem az a fajta, aki csak úgy meglágyul, és könnyen adja magát, ha a biznisz is a képben van.

Az Eltervezett házasság motívuma a kemény üzleti világ is a hatalom. Ezek mindkét főszereplőnek sajátjai, éppen ezért izgalmas találkozásuk és „harcuk” – harcuk, mert érzelmek, vágyak és érdekek küzdenek egymás ellen. Egy ilyen helyzet sosem egyszerű a való életben sem. Közös vonásuk tehát az ambíció, a munkamánia, a karakánság – elég kiegyenlítettek az erőviszonyok, ami még érdekesebbé teszi (pár)táncukat.

A Julietta és Sawyer közti párbeszédek tele vannak évődéssel és szellemességgel, ami kifejezetten szórakoztatóvá teszik az olvasást. Emellett a pikánsabbnál pikánsabb jelenetek sem ritkák, de persze ezen nem kell meglepődni, hiszen ez a kategória kötelező jellegű „tartozéka”. Probst részletekben gazdagon jeleníti meg a történéseket és a környezetet, ezért ne érjen meglepetésként, ha az az érzésünk támad, mintha leskelődnénk.

Aki már rég „kivégezte” a Szürke ötven árnyalatát és folytatásait, annak a Milliárdosfeleségek jó alternatíva az azóta keletkezett hiány betöltésére. Mindig más párokat ismerhetünk meg (akik nem ismeretlenek egymás számára, hanem valamilyen viszonyban állnak egymással), így nem lehet ráunni se a szereplőkre, se a sztorira.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek