2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ünnepi gálával zárult a Kultúrpart fenntarthatósági versversenye

Ünnepi gálával zárult a Kultúrpart fenntarthatósági versversenye

Molnár Piroska, Csuja Imre és Scherer Péter szavalták el néhány díjazott gyerek költeményét, Gryllus Dániel elénekelte egy óvódás versét, Csányi Vilmos pedig köszöntötte az őt versbefoglaló diákot.

Július 1-én, csütörtökön 19:30-kor nagy izgalommal várta az a közel háromszáz gyerek és hozzátartozóik a Kultúrpart fenntarthatósági versversenyének eredményhirdetését, akik részt vettek a költészet napjától gyereknapig tartó pályázaton. A szervezők egy videón rögzített gálával készültek, amelyen néhány díjazott gyerek versét ismert művészek mondták el. A a dr. Harmath Artemisz, Gryllus Dániel, Novák Péter, Poós Zoltán és Weiner Sennyey Tibor alkotta zsűri tagjai egyenként osztották meg gondolataikat a nézőkkel, a teljes videó itt megtekinthető. Az összes pályamű elolvasható a versverseny.blog.hu-n.

A verseny díjazottjai:

Lőrincz Viktoria(5): Mit tehet egy óvodás
Fenyvesy Dorina (4): Nyuszi verse

Igar József Péter (8): A profi görkoris
Sebestyén Csenge (9): A téli ajándék
Gyimesi Bejke (7) A világról

Kónya Vlagyimír Gyula (9): Naprendszer vers
Lippai Vilmos (11): Nemigen
Károlyi Anna Dorka (11) Covid-19 és Műanyag világ

Richter Péter Alex (14): Mikor újra látsz
Pósa Lili Hanna (12): A szürke lovas balladája
Torma Fruzsina (12): A Nap tévedése

Borbíró Barna (15): Önismeret
Farkas Veronika (14): Amikor a jövendő férfiak élnek – József Attilának
Kersák Viktória (16): Romcsifilmes-nyálas

Különdíjasok:

Domján Letícia (12): Aki alsóban tanított
Kovács Angelika Veronika (16): Kapus vers
Milák Mona (17): Ősszel

Essék pár szó a nyereményekről is: Minden korcsoport díjazottja egy LEGO, Classic készletet kapott ajándékba, a VR vidámpark családi belépőket ajánlott fel, a Scolar könyvkiadó minden díjazottat és különdíjast 3000 Ft értékű ajándékutalvánnyal támogat, a Kolibri Színház pedig a korosztályoknak megfelelő előadásaira várja a pályázókat. A díjazottak az egyszervolt.hu és a mese.tv ajándékát is megkapják – a Mozizzz című versantológiát, melyben kortárs költők verseit gyűjtötték össze.

Ezen kívül a LEGO felajánlott egy rendkívül értékes különdíjat is, ezt Kersák Viktóriának (16) a Romcsifilmes-nyálas c. verséért ítélte oda a zsűri.

Ha pedig van olyan gyerek, aki idén nem indult a pályázaton, de a műveket olvasva kedvet kapott a versíráshoz, akkor ne fogja vissza magát, mert jövőre is lesz versverseny! Addig is: versverseny.blog.hu

A pályázat megvalósításában együttműködő partnerünk volt a Petőfi Irodalmi Ügynökség Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum, valamint a Magyar Versmondók Egyesülete.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…