2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Ünnepélyes mesterlevél átadó az egyetemen

Közel háromszázötven oktató ült be az iskolapadba, hogy megszerezze a Mester címet

A szakképzési törvény értelmében szeptember elsejétől a gyakorlati képzőhelyeken már csak mesterek foglalkozhatnak a tanulókkal, és a cím megszerzése érdekében az utóbbi hónapokban az oktatóknak is be kellett ülniük az iskolapadba.

A kamara szervezésében – a törvényi előírásoknak megfelelően – folyt a szakmák mestereinek képzése. Megyénkben 18 szakmában 334 mester tett vizsgát az elmúlt hónapokban, és mivel van aki két szakmából is megszerezte a mester címet, összesen 342  mesterlevelet ad át a kamara a szakembereknek a mesteravatón november 12-én.
A sikeres vizsgázott mesterek számára ugyanis november 12-én (csütörtök) 10 órától adja át a kamara vezetése ünnepélyes keretek között a MESTERLEVELET a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

A rendezvény vendége lesz többek között dr. Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.
18 szakmában szereztek mesterlevelet megyénkben:

Szakképesítés
Autóelektronikai műszerész
Autószerelő
Bútorasztalos
Cukrász
Fodrász
Gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat-szerelő
Gépi forgácsoló
Hegesztő
Ipari gépész
Karosszérialakatos
Kereskedő
Kozmetikus
Kőműves
Női szabó
Pincér
Szakács
Szerszámkészítő
Villanyszerelő

A képzés költségeinek enyhítése érdekében pályázati források segítették – és segítik a jövőben is – a mesterjelölteket abban, hogy minél nagyobb számban teljesítsék ezt a jogszabályi előírást. Megyénkben eddig 300 fő részesült 80 százalékos támogatásban, ők 20 százalékos önrésszel kapcsolódhattak be a képzésbe. Borsod-Abaúj Zemplénben 230 fő TÁMOP, illetve 70 fő NFA által támogatott formában vett részt a mesterképzéseken és mestervizsgákon. Emellett közel 50 fő kapcsolódott be a képzésbe önerős konstrukcióban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek