2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Újra itt a Beavatás – a „hihetetlen nagy élmény”!

Újra itt a Beavatás – a „hihetetlen nagy élmény”!

Ismét eljött a Nagy Könyves Beavatás ideje! Október 28-ig lehet jelentkezni az országos versenyre, amelynek hónapjai alatt sok-sok élmény és kreatív kihívás, a végén pedig remek díjak várják a fiatalokat.

 

A történet 2016-ban kezdődött – és idén is folytatódik. Hogyan? Az majd a csapatokon múlik! A keretek adottak, de a játék lényege, mottója éppen az, hogy: A történet te vagy!

Tényszerűen: az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával hirdeti meg az országos olvasásnépszerűsítő akció negyedik évadát. A versenyző csapatok településük könyvtárában kapnak a Beavatás során segítséget, Miskolcon ez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete.

A játék során olvasni kell – majd ajánlani vagy épp „újraírni” az elolvasott könyvet, méghozzá különböző formákban, például 160 karakteres sms-ben, képregényként, fotóval, filmmel… Tehát sokféle módon bebizonyíthatják kreativitásukat a csapatok! A megmérettetésre mindenki jelentkezhet 3-5 barátjával, aki elmúlt 14 és még nincs 21 éves. Miskolcról eddig mindig sok csapat jelentkezett, akik nemcsak mennyiséget, hanem minőséget is képviseltek. Az elmúlt évben például a verseny negyedik helyezettje lett a Diósgyőri Gimnázium Szóköz csapata, akik ugyanakkor ifjúsági krimi kisfilmjükkel kiérdemelték a legkreatívabb csapat címet.

2019-ben a győztes csapat többek között e-book olvasókkal és értékes könyvcsomaggal lesz gazdagabb. Kiválasztja és külön jutalmazza a zsűri a legjobb könyvajánlót és a legkreatívabb feladatot is. De nemcsak ezért érdemes jelentkezni, hanem azért is, amit az ugyancsak miskolci, 5en a világ ellen nevű csapat mondott: „Ez egy hihetetlen nagy élmény. Ez az egész egy új szintre emelte az olvasást.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek