2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb rejtélyek nyomában

A Testvériség Bernard Minier előző díjnyertes és sok nyelvre lefordított regénye, a páratlan sikert aratott A fagy folytatása. Felderítésre váró sötét titkok, lassan felépülő feszültség, nem várt fordulatok, rejtélyes gyilkosságok, embertpróbáló nyomozás; Minier alighanem még a krimiben az átlagnál jártasabb olvasóknak is meglepetést tud okozni, izgalmas történetével, és fordulatos cselekményével, nem véletlen, hogy az író első regénye sikerén felbuzdulva, most már az írásnak szenteli minden idejét.

Az 1960-as születésű francia Bernard Minier legújabb regényével, a Testvériséggel, ismét változatosságot hoz a krimi világába, felpezsdítve a már jól ismert bűnügyi műfajt, mindemellett az olvasó garantáltan bele fog borzongani olvasás közben. Azaz pontosan úgy, mint az imént már említett (és nem véletlenül gyakran emlegetett) A fagy esetében.

A fagy 2011-es megjelenése óta több tucat nyelvre került fordításra, ami nem véletlen, hiszen A fagy, csakúgy, mint a Testvériség, a manapság kevés ‘letehetetlen‘ regények közé tartozik, ahol lassan bontakozik ki a cselekmény, és az olvasók az utolsó pillanatig találgathatnak a végződést illetően. Érdemes türelmesnek lenni az olvasás elejénél, hiszen, ha egyszer beindul a cselekmény, akkor menthetetlenül magával ragadja az olvasókat, és egy misztikus és hátborzongató világba repíti, amely még a regény befejezése után pár nappal is velük marad.

Na, de térjünk vissza arra a regényre, melyről most főként beszélünk: A Testvériség főhőse Martin Servaz egy rejtélyes, sorozatgyilkosságra utaló email kapcsán kezd nyomozást egy kis franciaországi városban, miután két haláleset is borzolja az egyetemi városlakók kedélyeit. A nyomozómunka során Servaz rájön, hogy a múlt elől nincs menekvés, és óhatatlanul szembe kell nézni a régi sérelmekkel előbb vagy utóbb…

Minier ismét egy hátborzongató, és sokszor a horror műfaját súroló thrillerrel ajándékozta meg az olvasóközönségét, egy-két álmatlan éjszakát okozva a gyanútlan olvasóknak, hiszen könyvét nehéz lesz majd letenni, váratlan csavarjai és lebilincselő mozgalmassága miatt. Talán nem lenne meglepetés, ha az író előbb-utóbb bekerülne a francia thriller nemzetközileg (így hazánkban is) ismertebb és elismertebb mesterei közé, hiszen, csakúgy mint A fagyban, folytatásában, a Testvériségben is bravúrosan a végletekig fokozza az olvasók feszültségét és várakozását, megunhatatlanná téve ezzel – egyébként valljuk be: eléggé nyomasztó hangulatú (de természetesen nem egyhangú) – regényét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…