2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Új katolikus egyházvezető Szikszón

A  Szikszói Római Katolikus  Egyházközösséget új plébános vezeti augusztus 1-étől.  Szarvas István plébános az egri érsekségről érkezett Szikszóra. Az előző plébánost Dr Mata Istvánt- akik 22 évig szolgált Szikszón- az egri főegyházmegye  Tiszaújvárosba helyezte.

Szarvas Istvánt 1993-ban szentelték pappá. Egy évet Ózdon, majd három évet a miskolci Mindszenti Plébánián  szolgált  kaplánként. Két évet Rómában töltött, majd  visszatérve Egerbe a Szent István Rádió és Televízió igazgatója lett, és az érsekségen  ifjúsági feladatokkal is megbízták.

Olyan nekem Szikszó mintha haza jöttem volna- fogalmazott. Edelényben született, de édesanyai ágon abaúji, igy ismerős lankák,  vidék, barátok és ismerősök fogadták.

Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszél: a városvezetés az elmúlt időszakban is jó kapcsolatot ápolt mindhárom – katolikus, református és görög katolikus-  egyházközösséggel, és ezt a hagyományt a jövőben is folytatja. Fontos a város számára, hogy a fiatalok mindinkább részese legyenek ennek a lélek és  közösségépítő munkának. Szikszó örömmel fogadja, hogy az Egri Főegyházmegye  5,3 millió forintot fordít a szikszói római katolikus templom épülete homlokzatának felújítására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …