2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Túl a 160.000 utason, 13. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat

Túl a 160.000 utason, 13. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat

XIII. Diósgyőri Mikulásvonat
(2015. november 26. – december 16.)

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2015-ben immáron 13. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2015. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

Bemutatkozás:
A „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványt 2002. november 25-én Miskolc – Diósgyőrben élő magánszemélyek hozták létre elsődlegesen az alapítvány nevében megjelölt fő célkitűzés érdekében. Az alapítvány az elmúlt években hűen és eredményesen szolgálta létrejöttének céljait, majd a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetőjével, az Északerdő Zrt-vel összefogva, Diósgyőr, Miskolc és Borsod – Abaúj – Zemplén Megye határain messze túlmutatva, életre hívta a Mikulásvonatot, amely 2015-ben is, immáron 13. alkalommal várja szeretettel a gyermekeket.

A Diósgyőri Mikulásvonat programjának bemutatása:


A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.
A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, fűtött, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők, krampuszok, várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.
A Mikulás birodalmában, a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, így többek között Süsü a sárkánnyal, Vukkal a kisrókával, Gruval és a minyonokkal, valamint egy meglepetés lakóval és természetesen a Mikulással is.
Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

Mikulásvonat a számok tükrében


A Mikulásvonat programján az elmúlt 12 évben összesen 168.595 fő vett részt, melyből 116.818 fő volt a gyermek.
Az Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselőinek összefogásával 49.409 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 9.750 fő valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 70 mesehőssel találkoztak, segítették őket ügyes-bajos problémájuk megoldásában.

Járat és jegyinformációk:


Az érdeklődés óriási, az október 12-én indított nagycsoportos, és a november 1-jén indított egyéni foglalások során már több mint 10.000 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain. A rendezvény népszerűségét hűen tükrözi, hogy a november 1-jén 0.00-kor elindított online jegyfoglalási rendszerben, 5 perc alatt több mint 600 foglalást rögzítettek.
A kimagasló érdeklődés következtében, problémát jelent, hogy a Mikulás napjához közel lévő időpontokban induló vonatokra hamar elfogynak a jegyek, és sokan úgy gondolják a Mikulásvonaton való részvétel akkor a legideálisabb.
Azonban az elmúlt évek tapasztalatai, és legfontosabb törekvésünk alapján is kijelenthető, a Mikulásvonat mind a 84 járatán ugyanazt a teljes minőségi programot nyújtjuk utasaink számára a teljes három hét során.
A Mikulásvonat® 2015. november 26 – december 16 között mindennap napi 4 alkalommal közlekedik. A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:30, 14:00, 16:30 órakor.
Minden vonat 4, egyenként 54 ülő- és 6 állóhelyes, továbbá 1 db 30 ülőhelyes és 1 db 14 ülőhelyes, kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött kocsival rendelkezik.
20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítunk, melyet a 20/396-93-4920/396-93-49-es telefonszámokon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-jétől online és november 2-tól pedig a Dorottya utcai jegyirodánkban (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdtük el a megmaradt jegyeket értékesíteni. Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni!

A Miskolc-kiliáni (Dorottya utcai) jegyiroda nyitva tartása:


November 2-tól November 25-ig:
Hétfő – Péntek: 13:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 15:00
Vasárnap: zárva
November 26-tól December 16-ig:
Minden nap: 9:00 – 17:00
A programon való részvétel előre megváltott jegy ellenében történhet
A részvételi díj: Br. 2.000 Ft/fő (ülő- és álló helyekre is) gyermekek és felnőttek részére egyaránt, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: Br. 800 Ft/db.
Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonatot (kisebb létszám esetén különkocsit) tudunk biztosítani.

Értelmi- és testi fogyatékosok a Mikulásvonaton:


Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnénk biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket.
Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítására alkalmas.
Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu
Reméljük programunk felkeltette érdeklődésüket, a 30/555-97-3730/555-97-37-es telefonszámon készséggel állok rendelkezésükre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek