2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Fidesz elűzi a miskolci nyugdíjasok gyermekeit

A Fidesz megalázó bérekkel üldözi el Miskolcról a nyugdíjasok gyermekeit, így egyre több időskorú szülő marad egyedül. A Jobbik szerint a Fidesz álszent módon Salkaházi-programmal tetszeleg a nyugdíjasok előtt, miközben családokat szakít szét.

Az idősekről való gondoskodás nem a Salkaházi-program ingyen koncertjeivel kezdődik, hanem azzal, hogy a nyugdíjasok gyermekeit nem üldözi el a városvezetés a megalázóan alacsony bérekkel, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz azoktól fosztja meg az időseket, akik a legfontosabbak egy szülő számára: a gyermekeiktől, azoktól, akikre nyugdíjas éveik alatt leginkább támaszkodhatnának. Hozzátette azt is, a Fidesz regnálása óta 9 ezer ember hagyta el Miskolcot, ami jól mutatja, a kormánypárt semmilyen jövőképet nem tud, és nem is akar mutatni a munkaképes korú lakosságnak. „A Fidesz ma már csak a 35 ezer nyugdíjas megvásárlását célzó Salkaházi-programmal és a saját önfényezésével van elfoglalva” – fogalmazott Jakab.

Mint mondta, a Salkaházi-programmal a választást ugyan meg lehet nyerni, de Miskolcot nem lehet megmenteni. Ahhoz a dolgozók megbecsülésére is szükség lenne. Jakab Péter hangsúlyozta azt is: senki sem sajnál évi 10 ezer forintot azoktól az idősektől, akik felépítették Miskolcot, de ha eközben 3 ezer forint sem jut a nyugdíjasok dolgozó gyermekeire, nem lesz, aki tovább építse a várost. A Jobbik szerint az, aki gondoskodni akar az idősekről, megfelelő bérekkel gondoskodik az idősek gyermekeiről is, erre azonban a városvezetés nem hajlandó, amit jól mutat, hogy 3 ezer holding-dolgozó 3 ezer forintos béremelést sem kap, noha messze az országos átlag alatt keresnek.

https://www.youtube.com/watch?v=7S8I7gLNHr0

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek