2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Több teátrum is csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház kezdeményezéséhez – Néma olvasással emlékeznek a Kossuth-díjas íróra

Több teátrum is csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház kezdeményezéséhez – Néma olvasással emlékeznek a Kossuth-díjas íróra

Néma olvasással tisztelegnek a nemrég elhunyt Kossuth-díjas író, Esterházy Péter emléke előtt a Miskolci Nemzeti Színház művészei. Augusztus 27-én, szombaton minden érdeklődőt várnak a Szinva-teraszon, aki szeretné leróni tiszteletét a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja előtt. A felhíváshoz már csatlakozott a Békéscsabai Jókai Színház, az Aradi Kamaraszínház és a kecskeméti Katona József Színház is.

Az esemény szervezői arra kérik a miskolciakat, hogy üljenek le szombaton a Szinva-teraszon a Miskolci lányok szoborkörül, és együtt olvassák némán magukkal hozott Esterházy kötetüket. Harsányi Attila színművész, az esemény ötletgazdája elárulta, nemrég egy konferencián hangzott el az a mondat, hogy már mindent elmondtunk Esterházyról, most az a dolgunk, hogy olvassuk. – Azt gondolom, ez tökéletes mottója lehet a most készülő emlékprogramnak. Hiszen sokkal többen tudnak Esterházyról, mint amennyien valóban olvassák. Most arra kérünk mindenkit, hogy vegyenek le egy Esterházy könyvet a polcukról vagy kölcsönözzenek ki egyet a könyvtárból, és gyűljünk össze szombat délután közösen olvasni ezeket a sorokat – mondta a Miskolci Nemzeti Színház színművésze.

A színház közzétesz egy felhívást is, azok számára, akik bár szeretnének részt venni az eseményen, idő hiányában, vagy a távolságok okán nem tehetik ezt meg. Egy fénykép elküldésével is csatlakozhatnak az érdeklődők: arra kérnek mindenkit, aki szeretné leróni tiszteletét a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja előtt, hogy szeptember 10-ig küldjön magáról egy fotót az estehazymnsz@gmail.com címre, amelyen Esterházy Péter valamelyik művét olvassa. A fényképekből a tervek szerint egy montázst is készül majd.

Az emlékezést augusztus 27-én, szombaton tartják 15 órától a Szinva-teraszon, eső esetén a Villanyrendőri buszmegálló fedett részében kerül sor az eseményre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek