2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Nem elég a fideszes ügyészség, saját bíróság is kell a Fidesznek – A DK le fogja szavazni a korrupciómosdató intézmény tervét

DK: Nem elég a fideszes ügyészség, saját bíróság is kell a Fidesznek – A DK le fogja szavazni a korrupciómosdató intézmény tervét

Egy kormányzati előterjesztés szerint a Fidesz megelégelte, hogy a kormánypártra csak a rendőrségen és az ügyészségen nem vonatkoznak a törvények, a bíróságon néha még igen. A kormány ezért saját bíróság létrehozását tervezi, ami garantálná, hogy soha többé ne derüljenek ki az olyan korrupciós ügyek, mint például az MNB-alapítványok Matolcsy-rokonokat milliárdossá tevő költései.

A tervek szerint a fideszes bíróságon fideszes kormánytisztviselők lennének a bírák, akik minden bizonnyal garantálnák a magyarok titokban folytatott milliárdos nagyságrendű meglopását. A bolsevista hagyományokat felelevenítő szerv élén sajtóinformációk szerint az a Patyi András állhatna, aki a Nemzeti Választási Iroda elnökeként rezzenéstelen arccal nézte végig, ahogy a Fidesz kopaszai megakadályoznak egy ellenzéki népszavazási kezdeményezést. Ő tehát a „garancia” a „jogszerűségre”.

A Demokratikus Koalíció le fogja szavazni a korrupciómosdató álbíróság létrehozására irányuló kísérletet! A DK arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot, hogy a kétharmados parlamenti szavazáson mondjon nemet a Fidesz saját bíróságára! A DK szerint hiába csinál a kormány magának saját bíróságot, az Orbán-rendszer bukása után minden korrupt fideszesnek el kell majd számolnia a magyarok ellen elkövetett tetteivel.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek